ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ΠΑΡΑΠΟΝΟ του Μάριου Νικολάου, το ματς που θυμάται πολύ έντονα και το παράδειγμα των Κακουλλή και Λοΐζου

Το ΠΑΡΑΠΟΝΟ του Μάριου Νικολάου, το ματς που θυμάται πολύ έντονα και το παράδειγμα των Κακουλλή και Λοΐζου

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο Μάριος Νικολάου, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του προπονητή στην ομάδα U19 της Ομόνοιας.

Μεταξύ άλλων, Κύπριος τεχνικός εξέφρασε το παράπονο του, για τον τρόπο που σταμάτησε το ποδόσφαιρο…

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του:

«Την τελευταία χρονιά, ήμουν σχεδόν 35. Θα μπορούσα σίγουρα να παίξω ποδόσφαιρο, όμως ξόδεψα την τελευταία μου χρονιά στις ατομικές προπονήσεις. Είναι θέμα δουλειάς χρόνων για το πως θα ανταπεξέλθεις. Αυτό το βλέπεις μετά τα 32-33. Οι συνθήκες όπως ήρθαν, δεν μπόρεσα να τελειώσω το ποδόσφαιρο όπως θα ήθελα. Εγώ έκρινα ότι θα ήταν καλό να σταματήσω. Είχα συμβόλαιο τριών χρόνων στην ΑΕΛ και με το που ολοκληρώθηκε, σταμάτησα. Έγινε όπως έγινε, δεν θα βλέπω το πριν. Προσπαθώ από κάθε κατάσταση να κερδίζω».

Για τις εμπειρίες που κρατάει από το ποδόσφαιρο: «Είμαι γεμάτος από εμπειρίες και στόχους. Νομίζω ότι έχω πραγματοποιήσει αρκετά από τα όνειρα μου».

Για το αν σκεφτόταν διαφορετικά την καριέρα του: «Θα μπορούσα να τελειώσω διαφορετικά. Μπορεί να έρθει διαφορετικά όμως κάτι, παρά όπως το σχεδιάζεις. Σίγουρα θα ήθελα να τελειώσω με ένα διαφορετικό τρόπο, παρά να κάνω προπόνηση ένα χρόνο μόνος μου. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα ακόμα κάποιους τίτλους. Το να κερδίσεις ή να χάσεις ένα τίτλο, είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα, είναι το παιχνίδι με την κροτίδα το 2014, που έκρινε το πρωτάθλημα».

Για το επίπεδο των ακαδημιών της Ομόνοιας: «Πάντα είναι ψηλά ο πήχης. Αυτό που έγινε φέτος με τους Κακουλλή και Λοΐζου για παράδειγμα, έχουν θέσει το πήχη ακόμη πιο ψηλά. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ και τους υπόλοιπους νεαρούς. Παρά το ότι είναι ήδη ψηλό το επίπεδο, πάει ακόμη πιο ψηλά. Χρειάζεται αυτή η πίεση, γιατί δείχνει σε όλους ότι αν έχουν την δυνατότητα, θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα και αυτό βοηθάει και στην ψυχολογία τους».

Για τη συνεργασία του με το “τριφύλλι”: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία, όπως και για το ότι έγινα μέλος σε αυτή την οικογένεια. Σε ένα πόστο πολύ σημαντικό. Με το που πήγα στο «Ηλίας Πούλλος», ήρθαν αναμνήσεις στο μυαλό μου 18 χρόνια πριν. Ήταν συγκινητικό, είδα άτομα και κόσμο που έχω να δω από τότε. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες της Ομόνοιας και θέλουν να υπάρχει εξέλιξη. Είδαμε και πέρσι, ότι είχαν νεαρούς παίκτες στην πρώτη ομάδα. Είναι ένα πολύ σημαντικό πόστο αυτό του προπονητή στην U19. Από εκεί, το επόμενο βήμα για ένα νέο ποδοσφαιριστή, είναι η πρώτη ομάδα».

Για την πρόταση της Ομόνοιας: «Πριν δέκα μέρες δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που με ρώτησαν αν με ενδιαφέρει αυτή η θέση. Σε τρεις ημέρες είχε τελειώσει η συμφωνία».

Για το ότι είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής: «Ναι, μου φάνηκε λίγο περίεργο που μου είπατε ότι «είμαι προπονητής της U19 της Ομόνοιας». Πρέπει όμως να το συνηθίσουμε».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους νεαρούς: «Ονόματα δεν μπορώ να σας πω ακόμη. Στο μέλλον, όταν τους γνωρίσω καλύτερα να το συζητήσουμε».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με Λάρκου και Μπεργκ: «Έχουμε βγάλει κάποιο πλάνο. Δεν έχω ακόμη βρεθεί μαζί τους, αφού υπάρχουν κι άλλα άτομα που έχουν επικοινωνία. Θα έχουμε μία κοινή γραμμή πρώτης ομάδας με δεύτερης ομάδας, για να ξέρουμε που πατάμε».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Ήταν πρωτοφανές αυτό που ζήσαμε. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό που σταμάτησε το πρωτάθλημα. Οι ειδικοί ξέρουν καλύτερα. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να παιχτούν όλα τα παιχνίδια κανονικά. Αν είναι σωστό ή λάθος δεν ξέρω. Αν συνεχιζόταν όμως, ίσως να είχε άλλα προβλήματα».

Για το πότε θα αρχίσει η προετοιμασία: «Η U19 αρχίζει γύρω στις 20 Ιουλίου. Δεν μας έχουν ενημερώσει όμως πότε αρχίζει το πρωτάθλημα. Λογικά θα αρχίσει τον Σεπτέμβρη. Αν είναι 25 ή 10 του Σεπτέμβρη όμως, υπάρχει διαφορά, γι΄ αυτό πρέπει να ξέρουμε. Αυτά πρέπει να βγαίνουν στην ώρα τους, για να προετοιμάζονται οι ομάδες».

Για τη φιλοσοφία του: «Εγώ θέλω οι παίκτες μου να νιώθουν καλά. Από το πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο και ποιο πλάνο θα χρησιμοποιήσω, πρέπει να τους δω πρώτα και μετά να αποφασίσω».

Για το τι θα έλεγε στους νέους ποδοσφαιριστές που έχουν στόχους: «Εγώ αυτό που έμαθα τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, είναι ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται ποτέ. Στο ποδόσφαιρο δεν χωράει και δεν υπάρχει χρόνος. Έχασες το τρένο, τελείωσε. Πρέπει να δουλεύεις πολύ και να πιστεύεις τον εαυτό σου. Όταν κάποιος άλλος σου λέει ότι έκανες λάθος, πρέπει να προσπαθείς να  βρεις το λάθος και να το διορθώσεις. Ο καθένας σε αυτό το επάγγελμα, είναι υπεύθυνος του εαυτού του. Κανείς δεν σου χαρίζεται στο ποδόσφαιρο. Γιατί να σου χαριστεί, αν εσύ δεν το πιστεύεις;».

The post Το ΠΑΡΑΠΟΝΟ του Μάριου Νικολάου, το ματς που θυμάται πολύ έντονα και το παράδειγμα των Κακουλλή και Λοΐζου appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top