Υπ. Μεταφορών: Επαναπατρισμός και από χώρες εκτός Α και Β κατηγορίας,

Υπ. Μεταφορών: Επαναπατρισμός και από χώρες εκτός Α και Β κατηγορίας,

Ο επαναπατρισμός πολιτών από χώρες που δεν εμπίπτουν στην Α και Β κατηγορία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2020 μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σημειώνοντας πως η ταξινόμηση των χωρών αυτών γίνεται από ομάδα ειδικών επιστημόνων βάσει επιδημιολογικών δεικτών μεταδοτικότητας στον κορωνοϊό COVID-19.

Από τις 20 Ιουνίου, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα επιτρέπονται πτήσεις και από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες Α και Β και οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να εκδίδουν εισιτήρια.  
 
Στις εν λόγω πτήσεις θα επιτρέπονται μόνο επιβάτες οι οποίοι είναι Κύπριοι υπήκοοι, νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο και άτομα στα οποία θα παραχωρείται ειδική άδεια. Οι επιβάτες των πιο πάνω πτήσεων θα ακολουθούν τα Πρωτόκολλα που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, διευκρινίζεται πως όσοι αγόρασαν εισιτήρια για να ταξιδέψουν την περίοδο από τις 9 μέχρι και τις 19 Ιουνίου και είναι δικαιούχοι για επαναπατρισμό, θα ενημερωθούν ανάλογα από την εταιρεία για τη διενέργεια των πτήσεων.  

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Παραθέτει Διάσκεψη Τύπου ο Σάββας Αγγελίδης για την απόφαση του ΕΔΑΔ

LIVE: Παραθέτει Διάσκεψη Τύπου ο Σάββας Αγγελίδης για την απόφαση του ΕΔΑΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διάσκεψη Τύπου του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη, στον απόηχο της σοβαρής καταδίκης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δείτε λεπτό προς λεπτό τις δηλώσεις και όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE