ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Επισήμως πάνω από 40.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Επισήμως πάνω από 40.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Ξεπέρασε τις 40 χιλιάδες ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, κατά το 24ωρο ως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης καταγράφηκαν ακόμα 357 θάνατοι, με τον συνολικό απολογισμό να αυξάνεται στις 40.261.

Πρόκειται για θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων του ιού εντός και εκτός νοσοκομείων.

Τα νέα κρούσματα ήταν 1.650. Συνολικά ανέρχονται πλέον σε 283.311.

Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού, η τιμή R0, παραμένει μεταξύ του 0,7 και του 0,9 στη χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της υπηρεσίας Δημόσια Υγεία Αγγλίας και το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ που παρουσίασαν κατά τόπους στοιχεία, το R0 είναι 1,01 στη βορειοδυτική Αγγλία και 1 στη νοτιοδυτική Αγγλία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.