ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σύνολο 7352 τελειόφοιτοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις

ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σύνολο 7352 τελειόφοιτοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις

Σύνολο 7352 τελειόφοιτοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις με βάση τις αιτήσεις των υποψηφίων, ενώ και πάλι πρώτη στις προτιμήσεις είναι η Ιατρική Σχολή για την οποία υπέβαλαν αίτηση 566 μαθητές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με βάση τις αιτήσεις των υποψηφίων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2020, οι τελειόφοιτοι είναι 7023 και οι παλαιότεροι τελειόφοιτοι 329. Οι υποψήφιοι για Πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ της Κύπρου και Ελλάδας ανέρχονται σε 5465 και οι Υποψήφιοι για Απόλυση μόνο είναι 1887. Οι Υποψήφιοι για πρόσβαση στις Στρατιωτικές Σχολές είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, 653.

Όπως διαφαίνεται μέσα από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το ΥΠΠΑΝ, το σύνολο των υποψηφίων από το 2015 μέχρι το 2020 παρουσιάζει πτωτική τάση. Συγκεκριμένα, το 2015 ήταν 8619, ενώ φέτος μειώθηκαν στους 7352.

Σε ό,τι αφορά τα εξεταζόμενα μαθήματα, πέραν από τα Νέα Ελληνικά που είναι εξεταζόμενο για όλους, οι περισσότεροι, 342, θα παρακαθίσουν σε εξέταση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Τρίτο στις προτιμήσεις μάθημα είναι τα Αγγλικά, 3230.

Κατά Τμήμα Σπουδών, βάσει της πρώτης επιλογής των υποψηφίων, δημοφιλέστερη είναι η Ιατρική Σχολή, που επέλεξαν 566 τελειόφοιτοι και ακολουθούν η Λογιστική και Χρηματοοικονομική με 442, και τρίτη η Ψυχολογία με 364.

Κατά Τμήμα Σπουδών και κατά αριθμό υποψηφίων , τα δεδομένα αλλάζουν, με το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις και, συγκεκριμένα, 2083 υποψηφίων.


Οι πίνακες που δημοσιοποίησε το ΥΠΠΑΝ έχουν ως ακολούθως:

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top