Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ

Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, ο Αλγερινός Αμπντελμάλεκ Ντρουκντάλ, σκοτώθηκε από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις στο Μάλι, ανακοίνωσε την Παρασκευή (05/06) το βράδυ στο Twitter η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Φλοράνς Παρλί.

Ο ιστορικός ηγέτης της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (AQMI), που διοικούσε πολλές τζιχαντιστικές ομάδες στο Σάχελ, σκοτώθηκε στις 3 Ιουνίου στα βορειοδυτικά της πόλης Τεσαλίτ, στο βόρειο Μάλι, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία.

"Πολλοί στενοί συνεργάτες του εξουδετερώθηκαν" επίσης στην ίδια επιχείρηση, ανέφερε η Παρλί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

Στις 11 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν από κοινού οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και ακολούθως θα έχουν κοινή συνάντηση υπό την καθοδήγηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου  των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.