Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ

Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, ο Αλγερινός Αμπντελμάλεκ Ντρουκντάλ, σκοτώθηκε από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις στο Μάλι, ανακοίνωσε την Παρασκευή (05/06) το βράδυ στο Twitter η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Φλοράνς Παρλί.

Ο ιστορικός ηγέτης της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (AQMI), που διοικούσε πολλές τζιχαντιστικές ομάδες στο Σάχελ, σκοτώθηκε στις 3 Ιουνίου στα βορειοδυτικά της πόλης Τεσαλίτ, στο βόρειο Μάλι, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία.

"Πολλοί στενοί συνεργάτες του εξουδετερώθηκαν" επίσης στην ίδια επιχείρηση, ανέφερε η Παρλί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Αννίτα Δημητρίου: Από το «εκτός ψηφοδελτίου» στην κορυφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό σταθμό σε μια πολιτική διαδρομή που μέσα σε δέκα χρόνια την οδήγησε από μια δύσκολη εσωκομματική δοκιμασία στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και στην Προεδρία της Βουλής.