Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ

Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, ο Αλγερινός Αμπντελμάλεκ Ντρουκντάλ, σκοτώθηκε από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις στο Μάλι, ανακοίνωσε την Παρασκευή (05/06) το βράδυ στο Twitter η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Φλοράνς Παρλί.

Ο ιστορικός ηγέτης της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (AQMI), που διοικούσε πολλές τζιχαντιστικές ομάδες στο Σάχελ, σκοτώθηκε στις 3 Ιουνίου στα βορειοδυτικά της πόλης Τεσαλίτ, στο βόρειο Μάλι, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία.

"Πολλοί στενοί συνεργάτες του εξουδετερώθηκαν" επίσης στην ίδια επιχείρηση, ανέφερε η Παρλί.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE