ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Μαίνεται η αντιπαράθεση νοσηλευτών και ΟΚΥπΥ - Διαφορά στις ανάγκες για νέες προσλήψεις

ΚΥΠΡΟΣ: Μαίνεται η αντιπαράθεση νοσηλευτών και ΟΚΥπΥ - Διαφορά στις ανάγκες για νέες προσλήψεις

Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των οργανωμένων νοσηλευτών και του ΟΚΥπΥ, σε σχέση με την νέα φάση του ΓΕΣΥ.

Με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, είπε πώς ολοκληρώνεται η διαδικασία, με τους νοσηλευτές να υποχωρούν σε ένα αριθμό 150 νέων νοσηλευτών, για κάλυψη των επειγουσών αναγκών.

Εντούτοις, διευκρίνισε ότι οι νοσηλευτές δε θα δεχτούν την αγορά νεών υπηρεσιών εάν δεν γίνουν οι προσλήψεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για τις υπόλοιπες καινούργιες θέσεις δεν πρόκειται να ανοίξει ούτε και μία νέα κλίνη, εφόσων δεν έρθει το απαραίτητο προσωπικό».
Δήλωσε επίσης πώς θα υπάρξει πρόβλημα, κυρίως λόγω και των καλοκαιρινών αδειών.

Το θέμα στελέχωσης για την ΠΑΣΥΝΟ χωρίζεται σε 2 μέρη. Το ένα αφορά τις υφιστάμενες και τρέχουσες ανάγκες, ενώ σε δεύτερη φάση θα μπουν οι προσλήψεις για τις καινούργιες ανάγκες, οι οποίες αφορούν τις νέες υπηρεσίες, τμήματα και κλίνες που προγραμματίζει ο ΟΚΥπΥ, εξήγησε ο κ. Πετέλης.

Με την σειρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ κ. Πάμπος Χαριλάου, είπε πώς «καθορίζουμε τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν (σε συνεργασία με τις συντεχνίες) για να προχωρήσουμε στην πρόσληψη ενός αριθμού νοσηλευτών, για να μπορούν να κάνουν και τις καλοκαιρινές διακοπές τους».

Επίσης, τόνισε πώς αναμένει να παραλάβει τις τελευταίες προτάσεις των νοσηλευτών για να καταλήξουν σε συμφωνία, ενώ δήλωσε ότι ανατέθηκε στις κρατικές υπηρεσίες υγείας να διεξάγουν μελέτη. Είπε επίσης ότι ο αριθμός νοσηλευτών που απαιτούνταν ήταν γύρω στους 60.

Οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται ο ΟΚΥπΥ, είναι αρχικά να καθοριστούν οι ανάγκες ανά κλίνες και μετέπειτα να γίνει ανακατανομή του προσωπικού, καθώς σε κάποια τμήματα υπάρχουν περισσότεροι και σε άλλα λιγότεροι. Οι επιπρόσθετες προσλήψεις θα προχωρήσουν με βάσει τις πραγματικές ανάγκες, έκλεισε.

Επεκτάθηκε δε και στην γενικότερη φιλοσοφία του ΟΚΥπΥ, που είναι να έχει τέτοια έσοδα που θα το καταστούν οικονομικά βιώσιμο. Όπως εξήγησε, εάν υπάρχουν 220 εκ. έσοδα, θα παίρνουν ένα ποσοστό από τα έσοδα αυτά και αυτό θα κατανέμεται ισόποσα στους γιατρούς.

Εάν υπάρχουν 305 εκ., όπου και είναι ο αυξημένος στόχος, θα δίνεται ένα αυξημένο κίνητρο, το οποίο θα ταξινομείται κάθετα στις 100 κλινικές. Το πώς θα γίνεται ο διαμοιρασμός θα καθοριστεί από ειδική επιτροπή, πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top