ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: 'Έκανα κομποσκοίνια για τους ομοφυλόφιλους όλου του κόσμου'
06.06.2020 - 16:16
Σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης προχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την σεξουαλικότητα, τον θυμώδη χαρακτήρα του, την ισότητα των φύλων, τους Τουρκοκύπριους και το πώς εντάσσονται σε μία συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, αλλά και για τα μηνύματα που εισπράττει από τον κόσμο.
Αυτό που πραγματεύτηκε κυρίως ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, το οποίο προκαλεί και αντιδράσεις, είναι την προσέγγιση της Εκκλησίας σε σχέση με την συγκρότηση της σεξουαλικής ταυτότητας, του φύλου, της επιθυμίας κοκ.
Πράγματα τα οποία η κυπριακή κοινωνία θεωρεί «ταμπού», με την όλη δημόσια συζήτηση να περιορίζεται σε αμφότερες στερεοτυπικές αντιλήψεις.
Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.