ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης για προκλήσεις Τουρκίας: ‘Η Ελλάδα διαθέτει και ναυτικό και αεροπορία’

Αναστασιάδης για προκλήσεις Τουρκίας: ‘Η Ελλάδα διαθέτει και ναυτικό και αεροπορία’

Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί από την Τουρκία την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη, διατύπωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε σε συνέντευξή του στη «Σημερινή» να μιλήσει για τη συμφωνία που συνήψε η Τουρκία με τη Λιβύη, απαντώντας ως ακολούθως: «Η προκλητικότητα μέσα από τη συμφωνία που πέτυχε η Τουρκία με την Κυβέρνηση της Λιβύης έναντι της Ελλάδος είναι μία, δυστυχώς, απειλή, η οποία ενδεχομένως, εάν προχωρήσουν στην υλοποίηση των όσων εξαγγέλλουν, να οδηγήσει πραγματικά σε μια κρίση στην περιοχή. Διότι η Ελλάδα και ναυτικό διαθέτει και αεροπορία και δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη».

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μέτρα που θα λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τα οδοφράγματα. Όπως ανέφερε πλέον θα γίνει ταυτοποίηση τω διερχομένων, όπως ακριβώς πράττει και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

«Σύντομα, πιστεύω, θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ και με τη Συρία, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση», δήλωσε εξάλλου σε άλλο σημείο. «Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να εμπλακούμε σε ένα διάλογο από εκεί που σταμάτησε στο Κραν Μοντανά, όχι όμως ενόσω η Τουρκία εισβάλλει στην ΑΟΖ», ανέφερε ακόμη.

Έκανε, ακόμη, έμμεσα λόγο για αργά αντανακλαστικά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι επρόκειτο για πανδημία.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, μίλησε για «νέο πακέτο στήριξης, που ενδεχομένως να περιλαμβάνει φορολογικά, πολεοδομικά ή άλλα κίνητρα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top