ΜΑΛΤΑ: Εκατοντάδες μετανάστες αποβιβάζονται από πλοίο ανοικτά της χώρας - Επικρίνουν την Ε.Ε

ΜΑΛΤΑ: Εκατοντάδες μετανάστες αποβιβάζονται από πλοίο ανοικτά της χώρας - Επικρίνουν την Ε.Ε

Η Μάλτα επέτρεψε σε 425 μετανάστες που κρατούνταν σε σκάφος για ένα μήνα ανοικτά της χώρας να αποβιβαστούν, όταν μια ομάδα από αυτούς απείλησε να απαγάγει το πλήρωμα.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε πως η Κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να δράσει μετά τις απειλές.

Είπε ότι οι αρχές αποφάσισαν να μην επιβιβαστούν στο πλοίο γιατί ο στρατός προειδοποίησε για το κίνδυνο τραυματισμού. Οι μετανάστες εγκατέλειψαν τμηματικά το σκάφος.

Λόγω της πανδημίας από τα τέλη Απριλίου οι μετανάστες μεταφέρονταν σε σκάφη και παρέμεναν εκεί. Οι αρχές προειδοποίησαν πως τα κέντρα υποδοχής του νησιού ήταν γεμάτα και επέκριναν την ΕΕ για μη τήρηση δεσμεύσεων.

**Φωτογραφία αρχείου

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.