Τμ.Μετεωρολογίας: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Παραμένει συννεφιασμένος ο καιρός

Τμ.Μετεωρολογίας:  Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Παραμένει συννεφιασμένος ο καιρός

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Την Τετάρτη (10/6) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ωστόσο, το µεσηµέρι και το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, στα ορεινά, το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη, αλλά παροδικά το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Τετάρτης ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Αργότερα, αναµένεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη ενώ στα δυτικά θα είναι τοπικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Παρασκευή ενδέχεται κατά διαστήµατα να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατµόσφαιρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα πολύ πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή και καταιγίδα, στα ορεινά και σε περιοχές στο εσωτερικό, στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, το απόγευµα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Πέµπτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί γενικά κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Παρασκευή αναµένεται παροδική µικρή άνοδος στη θερµοκρασία και µικρή πτώση και πάλι το Σάββατο, για να κυµανθεί το Σάββατο κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.