ΔΙΕΘΝΗ

Πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ

Πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ "δεν είχε να πει μια λέξη" για το μαρτύριο του Τζορτζ Φλόιντ, ανέφερε ο αιδεσιμώτατος Αλ Σάρπτον κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, την Τρίτη στο Τέξας, του 46χρονου Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από έναν λευκό αστυνομικό.

"Ο Πρόεδρος μίλησε για να καλέσει στρατιώτες για ενισχύσεις" για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις πόλεις που συγκλονίστηκαν από βία μετά από αυτό το δράμα, σημείωσε ο Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών. "Αλλά δεν είχε να πει μια λέξη για τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αυτής της αστυνομικής δολοφονίας", πρόσθεσε, αναφερόμενος στο χρόνο που ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόκιν πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας τον θάνατό του από ασφυξία.

"Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης" έχει έρθει στις ΗΠΑ, δήλωσε από την πλευρά του ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Τζορτζ Φλόιντ.

"Δεν μπορούμε πλέον να γυρίζουμε την πλάτη στον ρατσισμό που πληγώνει την ψυχή μας", πρόσθεσε ο πρώην Αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αποτίοντας φόρο τιμής στον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον του Τέξας, 15 ημέρες μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού από ασφυξία από έναν λευκό αστυνομικό, με τη δολοφονία του να προκαλεί ογκώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.

"Είναι ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του", είπε η πάστορας Μία Ράιτ στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία Fountain of Praise. Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τήρησε σιγή 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων για να τιμήσει τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού, δηλαδή όση ώρα ακριβώς ο λευκός αστυνομικός γονάτιζε στον λαιμό του Φλόιντ οδηγώντας τον στον θάνατο. Η τήρηση σιγής στο NYSE ξεκίνησε το μεσημέρι προκειμένου να συμπέσει με την έναρξη της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top