Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Δένδια, συντονισμός για αντιμετώπιση τουρκικής προκλητικότητας

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Δένδια, συντονισμός για αντιμετώπιση τουρκικής προκλητικότητας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια είχε σήμερα Τετάρτη 10/6 ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνομιλία Χριστοδουλίδη – Δένδια υπήρξε συντονισμός για τα επόμενα βήματα σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο προς αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή, ενόψει και της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 15 Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Χριστοδουλίδη για τις συνομιλίες που είχε χθες στην Αθήνα με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάο, με τον οποίο υπέγραψαν τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE