Το Βαρώσι δεν είναι πλέον μέρος της συνολικής λύσης, ισχυρίζεται ο λεγόμενος «βουλευτής» του ΚΕΕ Χασίπογλου

Το Βαρώσι δεν είναι πλέον μέρος της συνολικής λύσης, ισχυρίζεται ο  λεγόμενος «βουλευτής» του ΚΕΕ Χασίπογλου

Ο Ογουζχάν Χασίπογλου, λεγόμενος «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), σε δηλώσεις του χθες, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Μπακίς» είπε ότι συνεχίζουν τις νομικές και τις πολιτικές εργασίες για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

 
Ο κ. Χασίπογλου ισχυρίστηκε ακόμα ότι θα τεθούν κριτήρια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ότι την απόφαση για το σε ποιον ανήκουν οι περιουσίες θα τη λαμβάνει η «Επιτροπή Ακίνητων Περιουσιών».

Ανάφερε συνεχίζοντας ότι στόχος τους είναι να τελειώσουν όλες οι διαδικασίες μέχρι το τέλος του έτους και να ανοίξει η Αμμόχωστος και ισχυρίστηκε ότι το άνοιγμα έχει τρεις διαστάσεις.
 
«Το κλειστό Βαρώσι θα ανοίξει υπό την διοίκηση και την ασφάλεια της τδβκ. Διότι εμείς θεωρούμε το μέρος αυτό έδαφος της τδβκ. Η Επιτροπή Ακίνητων περιουσιών θα αποφασίσει σε ποιον θα ανήκει η περιουσία», είπε απορρίπτοντας αναφορές ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για πολιτικούς και «προεκλογικούς» σκοπούς.
 
«Εμείς πλέον δεν θα περιμένουμε το κέφι της ελληνοκυπριακής πλευράς. Επειδή περιμέναμε το κέφι της ελληνοκυπριακής πλευράς κρατήσαμε το κλειστό Βαρώσι κλειστό τόσα χρόνια. Οι πολιτικοί θεωρούσαν πάντα το Βαρώσι μέρος της συνολικής λύσης. Τώρα προχωράμε σε αλλαγή θέσης. ‘Έχουμε την ίδια άποψη με την κυβέρνηση της Τουρκίας πάνω σε αυτό το θέμα», είπε.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE