ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εν αναμονή των νέων σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων - Πονοκέφαλος η τουριστική βιομηχανία και η διοργάνωση εκδηλώσεων

ΚΥΠΡΟΣ: Εν αναμονή των νέων σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων - Πονοκέφαλος η τουριστική βιομηχανία και η διοργάνωση εκδηλώσεων

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για τα νέα έκτακτα σχέδια της κυβέρνησης που προορίζονται για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων.

Του Γιώργου Τάττη

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή (12/6) είναι και η τελευταία μέρα όπου μπορούν να γίνουν δεκτές αιτήσεις από τους πολίτες, για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια, για την περίοδο από 13 Μαΐου 2020 μέχρι 12 Ιουνίου 2020. Αναμένεται να αξιολογηθούν εντός 2-3 ημερών και να γίνει η καταβολή στους δικαιούχους άμεσα. Εάν μάλιστα δικαιούχοι δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα επίδομα, αυτό αναμένεται να επιδοθεί μέχρι την Δευτέρα (15/06)

Η Υπουργός Εργασίας, αναμένεται επίσης να διαβουλευτεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Λειτουργό του Υπουργείου Εργασίας, Άντη Αποστόλου, έγινε εποικοδομητικός διάλογος κοινωνικών εταίρων και Υπουργείου Εργασίας και σήμερα θα γίνει οριστικοποίηση του πακέτου πριν ανακοινωθεί.

Η συζήτηση για τα σχέδια

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας, η περαιτέρω ενίσχυση θα είναι στοχευμένη και βάσει προϋποθέσεων.

Αναμένεται δε να δοθεί έμφαση στα ξενοδοχεία και στην γενικότερη τουριστική βιομηχανία, όπως επίσης και να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο η φορολογική ελάφρυνση.

Παράλληλα, μεγάλες επιπτώσεις υφίσταται η βιομηχανία εκδηλώσεων, λόγω και των μέτρων ασφαλείας που έχουν οριστεί. Όπως γίνεται κατανοητό, η συζήτηση προσανατολίζεται και προς τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι οργανωμένοι φορείς των ξενοδόχων, ζητούσαν κάποιας μορφής επιδότησης της εργασίας από το κράτος, αντί να οδηγηθούν σε μειωμένη απασχόληση του προσωπικού τους, όπου και αυτό συνεπάγεται επίσης λήψη ανεργιακού επιδόματος από το κράτος.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται, αν όχι σήμερα, στις αμέσως επόμενες μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top