Ξοδέψτε όσο μπορείτε καλεί τις Κυβερνήσεις η επικεφαλής του ΔΝΤ

Ξοδέψτε όσο μπορείτε καλεί τις Κυβερνήσεις η επικεφαλής του ΔΝΤ

Ένα βασικό μάθημα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 ήταν ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να καταργήσουν πολύ σύντομα τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, τόνισε τη Δευτέρα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

"Παρακαλώ ξοδέψτε, ξοδέψτε όσο μπορείτε. Αλλά διατηρήστε τις αποδείξεις", είπε η κ. Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια συζήτησης.
 
"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να μην αποσύρουμε την στήριξη πολύ γρήγορα", προειδοποίησε.
 
"Θυμηθείτε ότι αυτό κάναμε μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, και είχε ανεπιθύμητες αρνητικές συνέπειες για αρκετό καιρό", σημείωσε.
 
Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε και πάλι ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει την πρώτη πραγματική παγκόσμια κρίση μετά τον Β `Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία θα ωθήσει το ΔΝΤ να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις ανάπτυξης για πολλές οικονομίες.
 
"Για την πλειονότητα των χωρών θα αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας προς τα κάτω. Για έναν μικρό αριθμό χωρών, θα τις αναθεωρήσουμε προς τα πάνω», είπε η κ. Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια πάνελ που διοργανώθηκε από το GLOBSEC, το Ινστιτούτο Montaigne (IM) και την δεξαμενή σκέψης Bruegel.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE