ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Απειλή για την ειρήνη η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Απειλή για την ειρήνη η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν Μητσοτάκης και Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Ισραήλ.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Έλληνας Πρωθυπουργός, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προκλητική στάση της Τουρκίας στην περιοχή αλλά και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Άγκυρα στη Λιβύη. «Οι τουρκικές ενέργειες είναι μια απειλή για την περιοχή. Εμείς πάντοτε θα επιδιώκουμε την ειρήνη, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπογράμμισα τη δική μου οπτική σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θεωρούμε ότι αυτή η δραστηριότητα είναι απειλή ως προς την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη και φυσικά υπήρχαν διαφορετικά περιστατικά που αφηγήθηκα τον ισραηλινό πρωθυπουργό. Προκλητική τουρκική συμπεριφορά τόσο στα θαλάσσια, όσο και στα χερσαία σύνορα μας. Και, φυσικά, μιλήσαμε πολύ για τον αποσταθεροποιητικό παράγοντα που έχει διαδραματίσει η Τουρκία σε σχέση με τη Λιβύη και σε αυτό που εμείς θεωρούμε μία άκυρη συμφωνία οριοθέτησης ζωνών μεταξύ των δύο χωρών», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε, παράλληλα, ότι αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα μπορεί να υποδεχτεί τουρίστες από το Ισραήλ την 1η Αυγούστου και υπογράμμισε ότι πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να παραταθεί η τουριστική περίοδος μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των καλεσμένων της και έχει ενισχύσει σημαντικά τις δομές υγείας. Κύριο μέλημα τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι η υγεία και η ασφάλεια των τουριστών.

Από την πλευρά του, ο Μπέντζιαμιν Νετανιάχου υπογράμμισε ότι πέρσι περισσότεροι του ενός εκατομμυρίου ισραηλινοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα και έκανε λόγο για τριπλασιασμό του αριθμού μέσα σε λίγα χρόνια. Ο κ. Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι Ελλάδα και Ισραήλ συζητούν για το άνοιγμα του τουρισμού και πως η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι ο πρώτος προορισμός για τους ισραηλινούς τουρίστες φέτος.

«Συζητήσαμε επί μακρόν το μήκος του αγωγού EastMed που θα συνδέει τα κοιτάσματα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγωγό στον κόσμο» είπε ο κ. Νετανιάχου και πρόσθεσε πως «οι ευκαιρίες στην Ελλάδα είναι τεράστιες και περιλαμβάνουν τα φυσικά κοιτάσματα αλλά και το έργο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top