ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πόσες ήταν οι διακινήσεις την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Πόσες ήταν οι διακινήσεις την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας

Περίπου επτά χιλιάδες επιβάτες, με 85 πτήσεις διακινήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του, μετά την απαγόρευση πτήσεων από και προς την Κύπρο στις 21 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airports, από την Τρίτη 9 Ιουνίου, ημέρα επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι και τις 15 του μήνα, συνολικά αφίχθηκαν στην Κύπρο και  αναχώρησαν με 85 πτήσεις, περίπου 7 χιλιάδες επιβάτες.

Συγκεκριμένα με 42 πτήσεις μετέφεραν στην Κύπρο 2,950 επιβάτες και με 43 πτήσεις αναχώρησαν 4,039 πρόσωπα.

Οσον αφορά τον επαναπατρισμό, έφτασαν και αναχώρησαν με 19 πτήσεις συνολικά 1,266 άτομα. Συγκεκριμένα με 9 πτήσεις αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας 618 άτομα και με 10 πτήσεις αναχώρησαν 608 πρόσωπα.

Οι χώρες από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν πτήσεις επαναπατρισμού είναι η Αίγυπτος, το Κατάρ, η Ρουμανία, η Νότιος Αφρική, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τις πτήσεις επαναπατρισμού διενήργησαν οι αεροπορικές εταιρείες Blue Air, Carpatair, Cyprus Airways, Egypt Air, Sky Up και Wizz Air UK.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

ΠτΔ: «Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης το κοίτασμα Κρόνος»

Στο τελικό στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται το κοίτασμα «Κρόνος», με στόχο να σταλούν οι πρώτες ποσότητες κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν θα μεταβεί και στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας για να συμμετάσχει στο Ενεργειακό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο.