ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα στη Βουλή από τον νέο πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Στέλιο Ναθαναήλ -VIDEO

Μήνυμα στη Βουλή από τον νέο πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Στέλιο Ναθαναήλ -VIDEO

Στις προσπάθειες για μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην Κύπρο, εστίασε στις δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Στέλιος Ναθαναήλ, στέλνοντας και μήνυμα προς τη Βουλή.

Στις τοποθετήσεις του το μεσημέρι έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώπιον του απερχόμενου προέδρου Μύρωνα Νικολάτου και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη, ο κ. Ναθαναήλ είπε πως «το έργο της δικαιοσύνης θα προχωρήσει απρόσκοπτα με τη βοήθεια του υπουργού, της Πολιτείας και της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Και πρόσθεσε: «Μέσα στο έργο αυτό, όπως είπε και ο κ. Νικολάτος, είναι και η μεταρρύθμιση των δικαστηρίων. Ένα στοίχημα το οποίο πρώτο το Ανώτατο Δικαστήριο είπε ότι πρέπει να κερδίσουμε και γι΄ αυτό πρωτοστάτησε εις την δημιουργία των καινούριων δομών που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης γενικά και στην ταχύτητα, βεβαίως, της απονομής της δικαιοσύνης. Το έργο είναι μπροστά μας, είναι δύσκολο. Πάντοτε ήταν δύσκολο, παραμένει δύσκολο. Με τη βοήθεια όλων, είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά».

Απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε από δημοσιογράφο, ανέφερε ότι το Ανώτατο αναμένει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μέχρι τα τέλη Ιουλίου να εγκρίνει το νομικό πλαίσιο και κατόπιν να τροχοδρομήσει τις μεταρρυθμίσεις.

 

Όπως γνωστοποιήθηκε την Τρίτη (16/06) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε τον διορισμό του κ. Στέλιου Ναθαναήλ, δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ως Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top