ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρίδης: Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων

Πετρίδης: Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων

Ξεκάθαρος ήταν ο Υπουργός Οικονομικών , Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέροντας πως μετά απο τις τρεις φάσεις σχεδιών στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδιών.

Την Τετάρτη (17/6)  ανακοινώθηκε το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας το οποίο περιλαμβάνει πέντε πιο στοχευμένα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εως και τον Οκτώβριο.

Στα €150 εκατομμύρια ανέρχεται το κόστος του νέου πακέτου μέτρων στήριξης της οικονομίας, που παρουσίασαν το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης και Ζέτα Αιμιλιανίδου, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο κ.Πετρίδης, σε ερώτηση αν θα επεκταθούν το σχέδια πέρα απο τον Οκτώβριο, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "Δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των σχεδίων". Απο την άλλη σχολίασε πως με τη νέα κατάσταση πραγμάτων που δημιουργήθηκε λογω κορωνοϊου, ολα είναι ρευστά. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει εξαντλήση μέχρι εκεί που μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία. 

Επίσης μίλησε για τα εργαλεία της Ε.Ε για στήριξη των κρατών μελών απο τις συνέπειες της πανδημίας, αναφέροντας πως ότι μπορεί η Κύπρος να αξιοποιήσει θα το κάνει, σύμφωνα και με τις μεταρρυθμισεις που προνοούν.

Τόνισε ότι μόνο για τη στήριξη εισοδημάτων των εργαζομένων ελευθερώθηκε κονδύλι απο το κράτος, 500 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top