ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Ελληνας Πρέσβης: 'Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα' - Συνάντηση με Λιλλήκα

'Ελληνας Πρέσβης: 'Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα' - Συνάντηση με Λιλλήκα

Προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να αντιδράσουμε στην τουρκική προκλητικότητα, αρχίζοντας από τα διπλωματικά μέσα, δήλωσε ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο, Θεοχάρης Λαλάκος.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Λαλάκος είπε αρχικά πως για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη φάση λόγω ακριβώς της τουρκικής προκλητικότητας που δεν είναι μόνο προκλητικότητα αλλά είναι παρανομία.
 
Πρόσθεσε πως η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο επαφών. «Σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών είναι στο Κάιρο, χθες και προχθές ο Πρωθυπουργός ήταν στο Ισραήλ, την περασμένη βδομάδα υπογράψαμε μία σημαντική συμφωνία θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία, υπάρχουν βήματα προόδου», είπε.
 
Ο κ. Λαλάκος σημείωσε πως με τον κ. Λιλλήκα έκαναν ένα απολογισμό κάποιων μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής και κυπριακής διπλωματίας τα τελευταία χρόνια. «Στόχος μας είναι βεβαίως να συνεχίσουμε το στενότερο συντονισμό ώστε να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε κάτω από αυτές τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί».
 
Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Λιλλήκα, γιατί πάντοτε, πρόσθεσε, όπως έχει αποδείξει και όταν βρισκόταν σε κρίσιμα Υπουργεία Κυβερνήσεων, είναι ένας πολιτικός ο οποίος πολιτεύεται με γνώμονα το συμφέρον του ευρύτερου Ελληνισμού, είτε αυτός είναι στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα. «Κάτι το οποίο συνεχίζει να πράττει», συμπλήρωσε.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Λιλλήκας αφού καλωσόρισε το νέο Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο, του ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία θα είναι και στενή και αγαστή, «γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες έγνοιες, μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους, Ελλάδα και Κύπρος μοιραζόμαστε ακόμα και τις ίδιες απειλές. Γι` αυτό βρισκόμαστε στο ίδιο ανάχωμα, ο αγώνας είναι κοινός και οι σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας δεν πρέπει ποτέ να επηρεάζονται από μικροκομματικές ή ιδεολογικές σκοπιμότητες ή διαφορές», είπε.
 
Αναφερόμενος στη συνάντηση, είπε πως αντάλλαξαν σκέψεις και για την Ελλάδα και για την Κύπρο, μοιράστηκαν τις ίδιες ανησυχίες για την τουρκική προκλητικότητα, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά στην ευρύτερη περιοχή, όπου αναδεικνύεται σήμερα ως ο πλέον αποσταθεροποιητικός παράγοντας, ως η απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια. «Σ’ αντίθεση με την Κύπρο και την Ελλάδα που έχουν αποδείξει ότι αποτελούν σταθεροποιητικούς παράγοντες στην περιοχή και πυλώνες της δημοκρατίας», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε πως επιθυμεί όπως ο Έλληνας Πρέσβης να μεταφέρει προς τον Ελληνικό Λαό και την Ελληνική Κυβέρνηση την ευγνωμοσύνη του αρχικά για τη στήριξη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και του Ελληνικού Λαού στον αντικατοχικό αγώνα της Κύπρου. «Η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται μια ελεύθερη Κύπρο», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top