ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής, νέα συνάντηση των 27 στα μέσα Ιουλίου

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής, νέα συνάντηση των 27 στα μέσα Ιουλίου

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ  2021-2027) και το πλάνο ανάκαμψης Next Generation EU των 750 δισ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι 27 είχαν μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και οι θέσεις των κρατών μελών καταγράφηκαν, ώστε στη βάση αυτών, σε λίγες μέρες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να καταρτίσει ένα διαπραγματευτικό πλαίσιο. Ο κ. Μισέλ σκοπεύει να  συγκαλέσει νέα Σύνοδο, με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες στα μέσα Ιουλίου. Στο ενδιάμεσο διάστημα οι 27 θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις διαφορές τους σε διπλωματικό επίπεδο.


Σύμφωνα με πληροφορίες στα σημεία διαφωνίας παραμένουν το συνολικό ύψος του Ταμείου των 750 δισ. ευρώ και του ΠΔΠ, το ζήτημα των νέων ιδίων πόρων, το θέμα των επιστροφών του προϋπολογισμού (rebates) και η αναλογία δανείων - επιχορηγήσεων.

Επιπλέον σημαντικό θεωρείται το ζήτημα της αιρεσιμότητας και ειδικότερα της σύνδεσης των κονδυλίων με την τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top