ΚΥΠΡΟΣ: Τον φυλάκισαν 12 ημέρες λόγω λάθους

ΚΥΠΡΟΣ: Τον φυλάκισαν 12 ημέρες λόγω λάθους

Έγκλειστος στις Κεντρικές Φυλακές για 12 ημέρες για ποινή φυλάκισης με αναστολή, έμεινε ο 40χρονος Σ.Γ. από τη Λεμεσό.

Ο 40χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα με τριετή αναστολή, την 1η Ιουνίου του 2020 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για κλοπή ενός κινητού.

Αντί όμως να αφεθεί ελεύθερος, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές κατόπιν διαταγής των υπευθύνων για να εκτίσει υπόλοιπο φυλάκισης 68 ημερών για το οποίο του είχε δοθεί Προεδρική Χάρη πριν από 6 μήνες.

Να σημειωθεί ότι η αντίδραση του κ. Αλέξανδρου Σαουρή, δικηγόρου του 40χρονου, ήταν άμεση. Ο κ. Σαουρής απέστειλε επιστολή στη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών στις 2 Ιουνίου, επισημαίνοντας το λάθος του Γραφείου Παραλαβών και Απολύσεων. Όπως πληροφορούμαστε, ζήτησε όπως διευθετηθεί το ζήτημα, χωρίς όμως να γίνει κάτι τέτοιο.

Συνεπώς, εξέτισε παράνομα ποινή 12 ημερών.

Ο δικηγόρος του 40χρονου Αλέξανδρος Σαουρής προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την έκδοση προνομιακού εντάλματος HABEAS CORPUS, προκειμένου να απελευθερωθεί ο κρατούμενος.

Εν τέλει η Νομική Υπηρεσία, η οποία εμφανίστηκε στη διαδικασία δια εκπροσώπου της (11/06), φαίνεται αντιλήφθηκε το λανθασμένο της ερμηνείας των υπευθύνων των Φυλακών και τους συμβούλευσε ανάλογα με το αποτέλεσμα να απελευθερώσουν οι ίδιοι το 40χρονο και να μη συνεχιστεί η διαδικασία στο Ανώτατο.

Τελικά ο 40χρονος αποφυλακίστηκε στις 12/06.

Ο 40χρονος έδωσε εντολή ήδη στο δικηγόρο του να προχωρήσει σε καταχώρηση αγωγής και να διεκδικήσει αποζημιώσεις λόγω της παράνομης κράτησης του. Όπως γίνεται, αν ο 40χρονος διακαιωθεί δικαστικά, τότε τις αποζημιώσεις θα κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για συνάντηση με Τατάρ: «Πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα» – Μετά τις 12 Μαΐου η κάθοδος Ολγκίν

ΠτΔ για συνάντηση με Τατάρ: «Πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα» – Μετά τις 12 Μαΐου η κάθοδος Ολγκίν

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στο Λήδρα Πάλας. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δυο ηγετών μετά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση της Γενεύης.

BEST OF TOTHEMAONLINE