ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Το τελευταίο αντί στον 33χρονο 'Ίκαρο' - Σκοτώθηκε σε τροχαίο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Το τελευταίο αντί στον 33χρονο 'Ίκαρο' - Σκοτώθηκε σε τροχαίο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων, συνεδέλφων και φυσικά της οικογένειας του, κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη του πατρίδα ο 33χρονος πιλότος Μανώλης Γαρεφαλάκης. Το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν η σορός του άτυχου «Ίκαρου», συνοδευόταν από συναδέλφους του αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι δικοι του άνθρωποι.

Η σορός πέρασε μέσα από το χωριό και κατευθύνθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου όπου τελέστηκε η Νεκρώσιμος Ακολουθία. Ξεχωριστή όσο και συγκλονιστική η παρουσία του αγήματος της πολεμικής Αεροπορίας

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος ήταν το θύμα του τροχαίου που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στα Χανιά, στη λεωφόρο Σούδας. Ο χαμός του έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» ανάμεσα στους συναδέλφους του και φυσικά στην οικογένεια και τους φίλους του.

Το τροχαίο σημειώθηκε κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος προσπάθησε να αποφύγει μία άλλη μηχανή, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε σε σιδερένιο φράχτη. ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο, παρέλαβε τον 33χρονο, όμως ήταν ήδη αργά…

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποιος είναι οδηγός της δεύτερης μοτοσικλέτας, με στόχο να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και ευθύνεται για το θάνατο του 33χρονου πιλότου. Αργότερα ο άνθρωπος αυτός αφέθηκε ελεύθερος. Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί εξέτασαν και υλικό από βίντεο που υπαρχει, στο οποίο πιθανότατα φαίνονται οι κρίσιμες στιγμές του τροχαίου.

Ποιος ήταν ο αδικοχαμένος πιλότος

Όπως αναφέρει η επισημη σελίδα της πολεμικής Αεροπορίας o yποσμηναγός (Ι) Εμμανουήλ Γαρεφαλακης ηταν Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2014 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2015 υπηρετoύσε στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 500 είναι σε αεροσκάφη F-16.

«Βροχή» τα μηνύματα

Όπως έχει γράψει το newshub.gr τα συλλυπητήρια μηνύματα είναι πολλά και - κάποια από αυτά συγκλονιστικά... Χαρακτηριστικό αυτό που είχε γράψει ο κ. Μάρκου στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Χθες βράδυ σκοτώθηκε σε τροχαίο ένας αεροπορος ο Μανωλης 33 ετων.Δεν ηταν ένας τυχαίος αλλα ένας από τους εκλεκτούς!Σουπερ αεροπορος στην ομάδα επιδείξεων Ζεύς. Δεν σου άξιζε αυτός ο θάνατος φιλε μου ηταν εξαιρετικά ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ της αξίας σου.
Ο φιλος και εξαιρετικός συνάδελφος ΓΡ.Νουσιας οταν έγραψα οτι επιβίωσαν μονο οι τυχεροί και όχι οι πολυ καλοί αεροποροι μου απάντησε:Δεν υπάρχει τύχη Στάθη το ειπε ένας αρχαίος φιλόσοφος δεν θυμαμαι το όνομα του τωρα...Μας έχουν τρελάνει και οι αρχαίοι φιλόσοφοι κυριε Νουσια.
Αυτοί δεν ειχαν ουτε αεροπλάνα ουτε αυτοκίνητα το πολυ πολυ να έπεφταν από κανένα άλογο να έσπαγαν κανένα πλευρό η χέρι πόδι.
Καλο σου ταξίδι Μανωλη και δώσε χαιρετίσματα στον Βασίλη τον Στέλιο τον Τζιτζι ριτζι τον Δημήτρη τον Χρήστο στον Μανώλη στον Γιαννη ειναι οι συμμαθητες μου οι φίλοι μου τα αδέλφια μου που σκοτώθηκαν και αυτοί σε μικρες ηλικίες αλλα ποιο τυχεροί από εσένα σκοτώθηκαν με αεροπλάνο οπως αξίζει στους αεροπόρους!
Μην ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ Τ ΑΚΟΥΣ; Έβαλα και τις φωτογραφίες τους να τους γνωρίσεις....
Πεστους οτι τωρα που γερασα πονάω περισσότερο.
Ποιος ειμαι εγω που έζησα ειδα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν
Ειδα εγγόνια εσεις δεν προλάβατε τιποτα...
Γαμω την κοινωνία γαμω την ζωή γαμω την ατυχία σας γαμω που εμαθα να κλαίω τωρα στα γερονταματα.....
ΑΝΤΕ ΓΑΜ... ΡΕ ΖΩΗ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙΣ...»

Από newshub.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top