Τρομοκρατική τελικά η επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ

Τρομοκρατική τελικά η επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ

Ως τρομοκρατική κατονομάζεται η χθεσινοβραδινή (20/06), επίθεση με μαχαίρι από 25χρονο εναντίον πολιτών σε πάρκο του Ρέντινγκ, που άφησε τρεις νεκρούς και τρεις σοβαρά τραυματίες.

Αν και στην πρωινή δήλωση η τοπική αστυνομική διεύθυνση είχε πει ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπιζόταν έως εκείνη την ώρα ως τρομοκρατικής φύσης, νεότερη ανακοίνωση λίγο πριν το μεσημέρι γνωστοποιούσε ότι μετά τις έρευνες πλέον γίνεται λόγος για τρομοκρατική ενέργεια.

Τις έρευνες από την πρώτη στιγμή συνέδραμε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία πλέον τίθεται επικεφαλής αυτών.

Ο 25χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση, πιστεύεται ότι είναι Λίβυος.

Σύμφωνα με το BBC και το Sky News είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου, πιθανώς πρόκληση σωματικής βλάβης.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, το πρωί ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προήδρευσε σύσκεψης με αξιωματούχους ασφαλείας και αρμόδιους Υπουργούς για να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ σε Ανδρουλάκη: «Είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλεγγύη στην πράξη και όχι σε δηλώσεις»

ΠτΔ σε Ανδρουλάκη: «Είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλεγγύη στην πράξη και όχι σε δηλώσεις»

Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων και όχι μέρος των προβλημάτων είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE