ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κ. Μιχαηλίδης: 'Θα υπάρξει και κλείσιμο υποστατικών που παρανομούν' - Τι ανέφερε για το υποστατικό στη Λάρνακα

Κ. Μιχαηλίδης: 'Θα υπάρξει και κλείσιμο υποστατικών που παρανομούν' - Τι ανέφερε για το υποστατικό στη Λάρνακα

Θα υπάρξει και κλείσιμο υποστατικών που παρανομούν παραβιάζοντας διατάξεις των διαταγμάτων για τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ή κάτοχοι οποιουδήποτε κέντρου αναψυχής, συμπεριφερθούν με τρόπο που θα δώσουν την ευχέρεια στην Αστυνομία να τερματίσει τη λειτουργία τους, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός της Δύναμης Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και ερωτηθείς για τα εξώδικα χρηματικά πρόστιμα ύψους 12 χιλιάδων ευρώ, που επιβλήθηκαν σε κέντρο αναψυχής το Σαββατοκύριακο στην περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα, ο Αρχηγός ανέφερε ότι «είχαμε ζητήσει από την πολιτεία και τη Βουλή να μας δώσουν όπλα, τα οποία έχουμε πάρει και αυτά τα όπλα χρησιμοποιήσαμε, όχι γιατί έχουμε τις οποιεσδήποτε διαφορές με τον οποιοδήποτε, αυτός είναι ο ρόλος της Αστυνομίας. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι η εμπέδωση του νόμου και της τάξης και η προστασία της δημόσιας υγείας».

 
Ο Αρχηγός κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα ότι δεν φαίνεται να συμμορφώνονται οι επιχειρηματίες παρά τα μεγάλα χρηματικά εξώδικα πρόστιμα και ρωτήθηκε εάν θα πρέπει να τερματιστεί η λειτουργία ενός υποστατικού προκειμένου να λάβουν το μήνυμα οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων κέντρων αναψυχής.
 
Αφού ανέφερε ότι «ο νόμος μάς παρέχει αυτή την ευχέρεια και δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε και σε αυτό το μέτρο», ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «εμείς ζητήσαμε τα συγκεκριμένα μέτρα και τα συγκεκριμένα όπλα για να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Οι οδηγίες είναι σαφείς, όμως η κάθε περίπτωση έχει την ιδιαιτερότητα της και λαμβάνουμε υπόψη την πιθανότητα συμμόρφωσης ή μη του κάθε υποστατικού». Γι’ αυτό, συνέχισε, «λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά προχωρήσαμε στα εξώδικα πρόστιμα τα οποία έχουν εκδοθεί».
 
Ερωτηθείς γιατί ως Αρχηγός της Δύναμης δεν προχώρησε σε τερματισμό λειτουργίας του υποστατικού στη Λάρνακα, αφού ο επιχειρηματίας όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά παρανόμησε και δεύτερη φορά, ο κ. Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι «λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες» και εξήγησε πως «ο νόμος προνοεί να υπάρχει πρώτη και δεύτερη καταγγελία ακριβώς για να επιλαμβανόμαστε με αυτό τον τρόπο των διαφόρων περιπτώσεων».
 
Σημείωσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε και την προσπάθεια και την συμμόρφωση του συγκεκριμένου υποστατικού στην συνέχεια, θεωρήσαμε πως δεν ήταν αναγκαίο να προχωρήσουμε και στο κλείσιμό του, επειδή υπήρχε συμμόρφωση. Εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος οποιουδήποτε υποστατικού, συμπεριφερθεί με τρόπο που να μας δίνεται η ευχέρεια θα υπάρξουν και αποφάσεις για κλείσιμο συγκεκριμένων υποστατικών τα οποία παρανομούν».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον είναι έτοιμη η έκθεση την οποία έδωσε οδηγίες να διενεργηθεί για το κέντρο αναψυχής στον Πρωταρά, ο Κύπρος Μιχαηλίδης είπε πως «η έκθεση έχει ετοιμαστεί, η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον Δικαστηρίου και αναμένεται η συνέχιση της εκδίκασης. Εχουν ληφθεί κάποιες άδειες από το συγκεκριμένο υποστατικό, ενώ από τους ελέγχους που έγιναν το τελευταίο Σαββατοκύριακο,  διαπιστώθηκε ότι έχει συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της νομοθεσίας».
 
Οσον αφορά τις έρευνες της Αστυνομίας για τις ταυτοποιήσεις των παρευρισκόμενων που παρανόμησαν ενώ βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής στον Πρωταρά, είπε πως «συνεχίζονται οι προσπάθειες για εντοπισμό προσώπων τα οποία προφανώς διέπρατταν αδίκημα με την εκεί παρουσία τους. Η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου συνεχίζει την προσπάθεια» για ταυτοποίηση των παρευρισκόμενων.
 
Αναφερόμενος στην αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του στην ΑΔΕ Λάρνακας ο Κύπρος Μιχαηλίδης είπε αποχωρεί από τις τάξεις της αστυνομίας μετά από 43 χρόνια υπηρεσίας και θεώρησε «σωστό» να επισκεφθεί τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, τα Τμήματα και τις μονάδες της Δύναμης.
 
Πρόσθεσε ότι εξέφρασε «ευχαριστίες στα μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας κυρίως τους αξιωματικούς που παρευρίσκονταν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τους υπευθύνους τμημάτων και έχω δώσει τις τελευταίες νουθεσίες ή συμβουλές προς τα μέλη της Διεύθυνσης. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί θεωρώ ότι παρά τις αντιξοότητες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομία καταφέραμε, κάτω από συνθήκες πολύ δύσκολες πραγματικά τόσον κατά την ανάληψη της ηγεσίας της αστυνομίας από μέρους μου, αλλά και στην προσπάθεια μας να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και υγείας των πολιτών, νομίζω τα καταφέραμε με την συνεργασία βεβαίως των πολιτών».
 
Ο Αρχηγός ευχαρίστησε τόσο τους πολίτες όσο και τις άλλες Υπηρεσίες του κράτους «που ήταν μαζί μας σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια» και επανέλαβε ότι «με προβλήματα με δυσκολίες καταφέραμε να βρισκόμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top