ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ: Στάση εργασίας και πομπή στο Υπ. Οικονομικών - ΄Τα εισοδήματα μειώθηκαν μέχρι και 95%'

ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ: Στάση εργασίας και πομπή στο Υπ. Οικονομικών - ΄Τα εισοδήματα μειώθηκαν μέχρι και 95%'

Σε στάση εργασίας προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (23/6) οι οδηγοί αστικών Ταξί Λευκωσίας, διαμαρτυρόμενοι για την μείωση των εισοδημάτων τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άντρος Ιωάννου

Η στάση εργασίας ξεκίνησε στις 07:00 με πομπή έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και είναι προγραμματισμένο να κρατήσει μέχρι και τις 11:00. Την ίδια στιγμή, επιτροπή του κλάδου επισκέφθηκε τα γραφεία των κομμάτων για διαβουλεύσεις.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Οδηγών Ταξί Λευκωσίας, Βασίλης Γιώτης, ανέφερε ότι τα εισοδήματα του κλάδου μειώθηκαν μέχρι και 95% ενώ παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα ακόμα και μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των αεροδρομίων.

Όσον αφορά τα αιτήματα των οδηγών ταξί, ο κ. Γιώτης ανέφερε ότι ‘ζητούμε από την κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο γιατί τα εισοδήματα είναι μηδενικά’, εννοώντας ότι θέλουν να συμπεριληφθούν στο νέο έκτακτο σχέδιο στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα (Τετάρτη 17/06).

Συμπλήρωσε δε, ότι ήδη υπήρξε συνάντηση με τον Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω έτσι ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία για να στείλει τις απαιτήσεις του κλάδου στο Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την στάση εργασίας στηρίζουν και σύνδεσμοι από άλλες επαρχίες, οι οποίοι προχώρησαν σε τοπικές κινητοποιήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top