ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση των νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ για 24ωρη απεργία

Ανακοίνωση των νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ για  24ωρη απεργία

Το Δ.Σ. του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ σε σημερινή (23/06), του συνεδρία αποφάσισε όπως αύριο προχωρήσει σε από κοινού με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των νοσηλευτών, σε 24ωρη στάση εργασίας. 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η απόφαση προέκυψε ως αποτέλεσμα της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας που παρατηρείται από μέρους του ΟΚΥπΥ αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
 
Αναφέρουν ότι τον περασμένο Απρίλιο σε συνάντηση των συνδικαλιστικών φορέων των νοσηλευτών στο Προεδρικό έθεσαν επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια καυτηριάζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της υποστελέχωσης ως αποτέλεσμα των αφυπηρετήσεων συναδέλφων, της δημιουργίας νέων τμημάτων ή της αυξημένης απαίτησης για στελέχωση άλλων τμημάτων, κ.α. 
 
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνουν, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος, μας ζήτησε όπως καταθέσουμε ενώπιον του τις ανάγκες μας σε προσωπικό.  Μετά από αυτή την εξέλιξη και την άμεση ανταπόκριση από μέρους μας με αναλυτική λίστα για νέες προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, ακολούθησαν πολύωρες και εξαντλητικές συζητήσεις με τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ για την κατάληξη σε συμφωνία επί του θέματος με βάση και τις εισηγήσεις μας.
 
«Ως αποτέλεσμα της τελευταίας μας συνάντησης αναμέναμε από τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ να καταθέσει τα όσα είχαν αμοιβαία συμφωνηθεί με τα απαιτούμενα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των συμφωνηθέντων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της στελέχωσης.  Αντ’ αυτού ο ΟΚΥπΥ χωρίς ουσιαστικό λόγο πρόδηλα καθυστερεί την κατάθεση της συμφωνίας αφήνοντας κι εμάς εκτεθειμένους απέναντι στους συναδέλφους», προστίθεται.
 
Σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής μας συνεδρίας αποφάσισαν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν άλλο ανεκτές και ότι απαιτείται η δυναμική τους αντίδραση ώστε να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα προς τους ιθύνοντες.
 
Tο καίριο ζήτημα της υποστελέχωσης που ταλανίζει το νοσηλευτικό προσωπικό, αναφέρεται, αφορά ολόκληρη την κοινωνία, αφού σε συνδυασμό με την υπερπληρότητα σε ορισμένους θαλάμους/Νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, του οποίου η πληρότητα φτάνει το 140%, έχει αντίκτυπο στην παρεχόμενη φροντίδα στους ασθενείς.
 
«Απολογούμαστε εκ των προτέρων για τυχόν ταλαιπωρία που θα προκληθεί στο κοινό από τη στάση εργασίας, αλλά στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια σωστά στελεχωμένα θα μπορούν να προσφέρουν σε όλους τους πολίτες ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα, μέσα σε ένα ανθρώπινο και ασφαλές περιβάλλον για όλους μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους όπως δώσουν μαζικά το παρών τους στην απεργιακή κινητοποίηση για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των δημοσίων νοσηλευτηρίων», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top