ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Προχώρησε στην παύση της εκκλησιαστικής επιτροπής Τσάδας

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Προχώρησε στην παύση της εκκλησιαστικής επιτροπής Τσάδας

Στην παύση της εκκλησιαστικής επιτροπής Τσάδας προχώρησε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης,  ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου, που αναφέρεται και στο γράμμα του διορισμού μιας εκκλησιαστικής επιτροπής, είναι αναγκασμένος να προχωρήσει στην παύση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Τσάδας και Ιερού Ναού Παναγίας στην κοινότητα. 

Όπως αναφέρει ο Πανιερώτατος, οι λόγοι παύσης αφορούν την αδιαφορία και τη κακοδιαχείριση των εκκλησιαστικών πραγμάτων που είναι στην αρμοδιότητα μερικών από τους επιτρόπους στους οποίους απευθύνεται η επιστολή και τους οποίους, όπως αναφέρει, τους έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει.

Ο Μητροπολίτης Πάφου προτρέπει τους παυθέντες εκκλησιαστικούς επιτρόπους όπως παραδώσουν τα κλειδιά της εκκλησίας  και των παρεκκλησιών που έχουν στην κατοχή τους, καθώς και των κλειδιών των παγκαριών στον ιερέα της κοινότητας ή στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Σημειώνεται πως τα βιβλία τήρησης των πρακτικών αλλά και οικονομικών δεδομένων ήδη βρίσκονται στη Μητρόπολη Πάφου.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως στόχος "δεν είναι ούτε να εκθέσουμε , ούτε να διαπομπεύσουμε πρόσωπα".
Η απόφαση πάρθηκε για το καλό της Εκκλησίας στην Τσάδα και για ηρεμία των πιστών. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες προς αντικατάσταση των παυθέντων επιτρόπων, κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top