ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΞ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Η Κύπρος να είναι η μετριοπαθής φωνή στη συζήτηση με Ευρώπη ζήτησε ο Ασκενάζι

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΞ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Η Κύπρος να είναι η μετριοπαθής φωνή στη συζήτηση με Ευρώπη ζήτησε ο Ασκενάζι

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, ζήτησε από την Κύπρο να υπηρετήσει ως μια μετριοπαθής φωνή στη συζήτηση με τις ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τις συνομιλίες την Τρίτη (23/6) του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον κ. Ασκενάζι στο Τελ Αβίβ.

Όπως αναφέρεται οι δυο Υπουργοί συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα για τα οποία οι δυο χώρες έχουν αμοιβαίο συμφέρον.

Αναφέρεται ακόμη πως οι δυο Υπουργοί συζήτησαν εξάλλου για το άνοιγμα των αιθέρων στις αερομεταφορές στο εγγύς μέλλον. Ο κ. Ασκενάζι σημείωσε πως το Ισραήλ εργάζεται για να μειώσει το επίπεδο της νοσηρότητας στη χώρα, γεγονός που θα επιτρέψει το άνοιγμα των αιθέρων για ταξίδια και την ανανέωση του τουρισμού μεταξύ των δυο χωρών, σημειώνεται.

Επίσης οι δυο Υπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την τριμερή συνεργασία ανάμεσα στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, προστίθεται.

Ο κ. Ασκενάζι, όπως αναφέρεται, δήλωσε πως "το Ισραήλ και η Κύπρος μοιράζονται πολλά κοινά συμφέροντα στον στρατηγικό, τον πολιτικό, τον οικονομικό και τον τομέα της ασφάλειας. Κάθε επίσκεψη ενδυναμώνει αυτή τη σημαντική σχέση και συνεταιρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης επέλεξε το Ισραήλ ως  την πρώτη χώρα που επισκέπτεται στην εποχή του κορωνοϊού, κάτι που δείχνει την ισχυρή και σταθερή φιλία και τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των δυο κρατών, ενώ αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 60η επέτειο εγκαθίδρυσης των διπλωματικών τους σχέσεων", σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top