ΕΛΛΑΔΑ

ΜΠΟΡΕΛ: 'Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και την κυριαρχία της Ελλάδας'

ΜΠΟΡΕΛ: 'Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα και την κυριαρχία της Ελλάδας'

Την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατεύσει τα σύνορα της Ελλάδας, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Φυλάκιο 1, στις Καστανιές Έβρου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Μπορέλ, επισημαίνοντας ότι η σημερινή του επίσκεψη στον Έβρο τού επέτρεψε να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση την οποία αντιμετώπισε η Ελλάδα στα χερσαία της σύνορα, πριν από λίγους μήνες.

Αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αναμένεται να συζητηθεί και κατά τις απογευματινές συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι η αναζήτηση διαύλων επικοινωνίας και διαλόγου με την Τουρκία αποτελεί μια κατεύθυνση για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας.

«Μοιραζόμαστε την ανησυχία σας, συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη δυναμική της κλιμάκωσης», σημείωσε ο κ. Μπορέλ. «Κανείς περισσότερο από την Ελλάδα δεν έχει πιο σημαντικούς λόγους να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία γιατί στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες», ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι η επιδίωξη βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία θα είναι προς όφελος τόσο της ίδιας της Τουρκίας, όσο και της ΕΕ και της Ελλάδας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top