ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απεργία από την Πέμπτη 25/6 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων 'Ζήνων' Λάρνακας

Σε απεργία από την Πέμπτη 25/6 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων 'Ζήνων' Λάρνακας

Απεργιακά μέτρα ξεκινούν από αύριο Πέμπτη (25/6) στις 5 το πρωί, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «ΖΗΝΩΝ» Λάρνακας ζητώντας την καταβολή των οφειλόμενων στα διάφορα Ταμεία τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ , ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «η εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» δεν κατέβαλε μέχρι στιγμής τις εισφορές στα διάφορα Ταμεία των εργαζομένων (Ταμεία Προνοίας, δάνεια Ταμείων Προνοίας, Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, Ταμείο Ευημερίας, Ταμείο Αδειών, Συνδρομές) από τον Φεβρουάριο του 2020 και μέχρι σήμερα».
 
Προστίθεται ότι «οι αποκοπές αυτές γίνονται από το μισθό των εργαζομένων και θα έπρεπε να καταβάλλονται άμεσα στα Ταμεία τους. Ωστόσο παρόλα τα διαβήματα, τόσο προς την εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» όσο και προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για το ζήτημα αυτό».
 
Αναφέρεται ακόμα πως «με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ως προς την αλλαγή εργοδότη στις 5 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι μη έχοντας άλλη λύση, θα διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματα τους με απεργιακά μέτρα που ξεκινούν από αύριο Πέμπτη 25 Ιουνίου».
 
Δυστυχώς, συνεχίζει η ανακοίνωση «ούτε και σήμερα δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση  από τους αρμόδιους, είτε την εταιρεία είτε τα Υπουργεία για επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι κατέρχονται σε απεργία από αύριο στις 5 το πρωί, ενώ κανένα δρομολόγιο λεωφορείων στην επαρχία Λάρνακας δεν θα διεξαχθεί, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητικών».
 
Σημειώνεται ακόμα πως «στις 10 το πρωί προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο σταθμό λεωφορείων της Λάρνακας. Οι εργαζόμενοι και οι Συντεχνίες τους απολογούνται στο επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και ζητούν την κατανόηση και την συμπαράστασή του για τα δίκαια αιτήματά τους».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top