ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Οριστικοποίηση αποφάσεων για τις αερογέφυρες

Λονδίνο: Οριστικοποίηση αποφάσεων για τις αερογέφυρες

Σε σημερινή συνεδρίαση της Υπουργικής Επιτροπής της Βρετανίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό τον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για εξαιρέσεις από την καραντίνα των 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες καταφθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από συγκεκριμένες χώρες με λίγα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι λεγόμενες «αερογέφυρες» αναμένεται να ισχύσουν από τις 4 Ιουλίου, αρχικά για έναν μικρό αριθμό χωρών, γύρω στις δέκα. Οι ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότατα τη Δευτέρα, την ημέρα που έχει οριστεί η πρώτη επαναξιολόγηση του αμφιλεγόμενου μέτρου της καραντίνας το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από τις 8 Ιουνίου.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το πρώτο κύμα εξαιρέσεων περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, από τους δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς. Η Κύπρος θα περιλαμβάνεται είτε σε αυτή την πρώτη ομάδα είτε, πιθανότερα, στο δεύτερο κύμα εξαιρέσεων αργότερα μέσα στον Ιούλιο.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, δήλωσε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Sun" ότι η Κύπρος θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί Βρετανούς επισκέπτες σε λίγες εβδομάδες. «Η 15η Ιουλίου ακούγεται λογική ημερομηνία», ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

Στο πρώτο κύμα αερογεφυρών πιστεύεται ότι θα περιλαμβάνονται επίσης η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Γιβραλτάρ και ενδεχομένως οι Βερμούδες.

Αντικρουόμενες είναι οι εκτιμήσεις για την Τουρκία και για την Πορτογαλία, μετά από την πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων στη δημοφιλή τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε.

Μέσα στο καλοκαίρι θα ακολουθήσουν και εξαιρέσεις για άλλες χώρες, περλαμβανομένων μακρινών προορισμών. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της αμερικανικής ηπείρου εκτιμάται ότι θα μείνουν εκτός εξαιρέσεων μέχρι αργά το φθινόπωρο.

Παράλληλα, με τη θέσπιση αερογεφυρών, σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις των ενδιαφερομένων χωρών θα αρθεί και η καθολική ταξιδιωτική σύσταση του Foreign Office κατά μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό, που ισχύει από τις 17 Μαρτίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top