Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά μεταξύ Πάνω και Κάτω Πύργου

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά μεταξύ Πάνω και Κάτω Πύργου

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί δασική πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 25/06, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Πάνω και Κάτω Πύργος, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Σε ανακοίνωσή του Τμήματος Δασών αναφέρεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:15 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:20 αφού έκαψε 1 εκτάριο με θάμνους και χαμηλή άγρια βλάστηση.

Προστίθεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 άνδρες του Τμήματος Δασών με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 3 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα και 5 πολίτες. Επίσης στην κατάσβεση συνέδραμαν τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, τα 2 εκμισθωμένα αεροσκάφη καθώς και το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE