ΤΟΥΡΚΙΑ: Ισχυρός σεισμός στην Μανίσα - Αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ισχυρός σεισμός στην Μανίσα - Αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη

Σεισμός 5,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.21 την Παρασκευή (26/6) στην Μανίσα της δυτικής Τουρκίας, ωστόσο έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη, το Αϊδίνι, τη Μούγλα και τη Σμύρνη. Ακολούθησαν πέντε μετασεισμοί.

Ο νομάρχης Μανίσα Γιασάρ Καράντενιζ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τραυματίες ή ζημιές. Μόνο ένα σπίτι υπέστη ρωγμές στην επαρχία Τούργκουτλου. Οι έρευνες συνεχίζονται. Όπως είπε, η περιοχή του Αιγαίου είναι σεισμογενής και ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι έτοιμοι. Και ο  Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι δεν έχουν αναφορές για ζημιές μέχρι στιγμής και ότι γίνονται ακόμη έρευνες.

Ο σεισμολόγος Σουκρού Ερσόι δήλωσε στο CNN Turk ότι “δεν είναι έκπληξη αυτός ο σεισμός. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σεισμοί αυτής της κλίμακας στην περιοχή. Οι σεισμοί κοντά στους 5 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ συνήθως δεν προκαλούν ζημιές”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η τελευταία ζαριά της Ολγκίν-Αγώνας δρόμου για επανέναρξη συνομιλιών πριν από την αποχώρηση Γκουτέρες

Κυπριακό: Η τελευταία ζαριά της Ολγκίν-Αγώνας δρόμου για επανέναρξη συνομιλιών πριν από την αποχώρηση Γκουτέρες

Σε διπλωματικό αγώνα δρόμου βρίσκεται το Κυπριακό, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για μια νέα διευρυμένη συνάντηση πριν από τη λήξη της θητείας του Αντόνιο Γκουτέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE