ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝ. ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: Παραδίδει την προεδρία του Κινήματος ο Περδίκης - Ο πιθανότερος εκλεκτός

ΚΙΝ. ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: Παραδίδει την προεδρία του Κινήματος ο Περδίκης - Ο πιθανότερος εκλεκτός

Εξελίξεις αναμένονται στο Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, με τον Γιώργο Περδίκη να παραδίδει την Προεδρία σε μεταβατικό Πρόεδρο, μετά από σχεδόν 2 θητείες.

Γιώργος Τάττης

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία λήγει επίσημα τον Απρίλιο του 2021, ένα μήνα πριν τις νέες βουλευτικές εκλογές. Λόγω της τελεσίδικης απόφασης του Γιώργου Περδίκη να μην επαναδιεκδικήσει βουλευτική έδρα, φαίνεται ότι προκαλείται προβληματισμός στο Κίνημα, καθώς θεωρείται παράταιρο να ηγείται της προεκλογικής καμπάνιας Πρόεδρος που δεν επαναδιεκδικεί. 

'Ετσι, όπως πληροφορούμαστε, η λήξη της θητείας θα πάρει παράταση είτε 6 μηνών, είτε 1 χρόνου, αλλά η Προεδρία, όπως ανακοινώνει και το Κίνημα, θα μεταφερθεί σε μεταβατικό Πρόεδο, όπου και θα ηγηθεί της προεκλογικής.

Αναμένεται φυσικά και το πράσινο φως από την Κεντρική Επιτροπή, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του κ. Περδίκη στα αρμόδια όργανα του κόμματος το Σάββατο (27/06). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, ο μεταβατικός πρόεδρος θα είναι ο επίσης βουλευτής του Κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μετά και από πρόταση του κ. Περδίκη. Παραμένει φυσικά ένα μικρό ενδεχόμενο για νέες υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής, αλλά και η έγκριση του από την Κεντρική Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της ιστοσελίδας μας.

Ο κ. Θεοπέμπτου για την ώρα φαίνεται να τρέχει μόνος στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν είτε το 2021 είτε αρχές του 2022. Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί κάποια "σφήνα".

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον κ. Περδίκη ο οποίος δήλωσε ότι το "προχωρούμε κανονικά στις διαδικασίες. Πάμε επίσης με εισήγηση για να καταρτιστεί ο κύριος κορμός των υποψηφίων των βουλευτικών με εσωκομματικά στελέχη, βλέποντας πώς μπορεί να εμπλουτιστέι και με εξωκομματικά πρόσωπα".

Τέλος, είπε ότι "υπάρχει μια συναντίληψη σε σχέση με τον επόμενο μεταβατικό Πρόεδρο του Κινήματος, γύρω από τον κ. Θεοπέμπτου. Φυσικά, έχει δικαίωμα ο καθένας να διεκδικήσει", συμπλήρωσε.  

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση του Κινήματος:

Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών στη Λεμεσό, αποφασίστηκε ότι θα συνέλθει – μετά από διακοπή τεσσάρων μηνών λόγω πανδημίας κορωνοϊού - η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος το Σάββατο 27/06 ώρα 5.00 μμ. στη μεγάλη αίθουσα της δημοσιογραφικής εστίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κινήματος θα επιτραπεί η εξ αποστάσεως συμμετοχή μελών στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής γίνεται με πλήρη σεβασμό στα διατάγματα και στις προϋποθέσεις που τίθενται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα τεθεί για έγκριση η πρόταση της Πολιτικής Επιτροπής για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου του Κινήματος στο τέλος Ιουλίου για έγκριση επέκτασης της θητείας όλων των διοικητικών σωμάτων του Κινήματος για περίοδο τουλάχιστον ενός έτους.

Στο πλαίσιο της ίδιας εισήγησης ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Περδίκης θα παραδώσει την Προεδρία σε μεταβατικό Πρόεδρο που θα εκλεγεί στο έκτακτο συνέδριο.

Εάν εγκριθεί η πρόταση της Πολιτικής Επιτροπής τότε το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος αναμένεται να συγκληθεί τέλος Ιουλίου.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα αρχίσει και ο καταρτισμός του ψηφοδέλτιου του Κινήματος για τις βουλευτικές εκλογές και θα εγκριθεί η πρόταση της Πολιτικής Επιτροπής / Εκτελεστικής Γραμματείας για πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top