ΔΙΕΘΝΗ

Η θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη λόγος που η Γερμανία κρατά την ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία

Η θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη λόγος που η Γερμανία κρατά την ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία

Με τίτλο  «Ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία - Υποχρεωτική θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη», το περιοδικό Σπίγκελ αναφέρει πως το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται αδιάλλακτο στη διαμάχη με την Τουρκία σε σχέση με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων για τους παραθεριστές.


Σύμφωνα με καλούς γνώστες της υπόθεσης, η γερμανική πλευρά έστειλε πρόσφατα στους Τούρκους το μήνυμα ότι ένας κανονισμός στην Τουρκία για τον κορωνοϊό θα πρέπει καταρχήν να καταργηθεί.

Όποιος έχει μολυνθεί από τον ιό στην Τουρκία θα πρέπει να πάει αμέσως σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε θεραπεία με το αμφιλεγόμενο φάρμακο για τον Covid-19, την υδροξυχλωροκίνη. 

Κατά την άποψη του Υπουργείου Εξωτερικών, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να χαλαρώσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση λόγω αυτής της υποχρεωτικής θεραπείας. Το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί στη Γερμανία για τη θεραπεία των ασθενών με κορωνοϊό, ενώ οι επιπτώσεις της θεραπείας και οι κίνδυνοι για τους ασθενείς δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Οι αρχές των ΗΠΑ είχαν χορηγήσει προσωρινά ειδική έγκριση για τη θεραπεία όσων πάσχουν από Covid-19 με το φάρμακο κατά της ελονοσίας, το οποίο ο Πρόεδρος Τραμπ ισχυρίζεται ότι είχε λάβει προληπτικά.

Ένα επιπλέον επιχείρημα του Υπουργείου Εξωτερικών για τη διατήρηση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης είναι ότι το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ταξινομεί την Τουρκία ως επικίνδυνη περιοχή.

Ο λόγος για την ταξινόμηση είναι ο υψηλός ακόμα αριθμός των κρουσμάτων, καθώς κατά μέσο όρο περισσότεροι από 50 ανά 100.000 κατοίκους στην Τουρκία έχουν βρεθεί θετικοί στον Sars-CoV-2. Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε «απογοητευμένος» από την εκτίμηση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και δήλωσε επικριτικά ότι «δεν υπάρχει αντικειμενικός και επιστημονικός λόγος για τη συνεχιζόμενη ταξιδιωτική προειδοποίηση». 

Για να αυξήσει την πίεση, ο Τούρκος Υπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top