ΠΑΡΑ-THEMA

Υπουργικές φοβέρες με... μικρόφωνο ανοιχτό -'Θα τα πούμε στο υπουργείο'

Υπουργικές φοβέρες με... μικρόφωνο ανοιχτό -'Θα τα πούμε στο υπουργείο'

Έναν άλλο... Καδή είδαν μπροστά τους οι παριστάμενοι στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Συγκληθείσα με θέμα τροποποιήσεις επί του Περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμου, η συνεδρία σφραγίστηκε από ένταση, αλλα και αναφορές σε καθεστώτα «απειλής και φόβου», που πυροδότησαν ενστάσεις για το κείμενο που τέθηκε ενώπιον των βουλευτών.

«Ουδεμία σχέση με τα συμφωνηθέντα της δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε», αντέταξε ο Κτηνιατρικός Σύλλογος στον αρμόδιο υπουργό κι κάπως έτσι άρχισαν τα όργανα. Επιχειρώντας να βρει την άκρη του νήματος, ο πρόεδρος της Επιτροπής απευθύνθηκε στον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλο Πίπη, για να... λύσει τον γρίφο.

Επιβεβαιώνοντας, όμως, ότι όντως το κείμενο ήταν διαφοροποιημένο, ο δρ Πίπης φαίνεται να κτύπησε... υπουργικό νεύρο.

«Θα τα πούμε μετά εμείς, στο Υπουργείο» ήταν η ατάκα που εκτόξευσε ο (κατά κανόνα νηφάλιος και συγκαταβατικός) Καδής προς τον τεχνοκράτη του υπουργείου του, με το μικρόφωνο ανοιχτό και τους μάρτυρες να φτάνουν και να περισσεύουν.

Το γάντι σήκωσε ο Μιχάλης Γιωργάλλας, υπερασπιζόμενος τον δρ Πίπη και ζητώντας όπως κληθεί εκ νέου στην Επιτροπή για να αποσαφηνιστούν τα σημεία απόκλισης. «Είμαστε σε Δημοκρατία και δεν θα ανεχθώ εκφοβισμό και τρομοκρατία», υπέδειξε ο βουλευτής της Αλλλεγγύης.

Για την ιστορία, ας σημειωθεί ότι πρόκειται για τροποποιήσεις που θα κληθούν (όλως παραδόξως!) να εφαρμόσουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top