ΚΥΠΡΟΣ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπαλλήλων ξενοδοχείων ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

ΚΥΠΡΟΣ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπαλλήλων ξενοδοχείων ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

Την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, 3  Ιουλίου, αποφάσισε σε  συνεδρία την Δευτέρα (30/6) Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής (ΣΥΞΚΑ) ΠΕΟ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με την διαμαρτυρία θα «εκφράσει την απογοήτευση και αγανάκτηση των χιλιάδων εποχικών εργαζομένων που καταδικάστηκαν άδικα να επιβιώσουν με το ελάχιστο ποσό των €360,00 τον μήνα».

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας θα παρευρεθούν και εργαζόμενοι για τους οποίους καθυστερεί η πληρωμή του ειδικού ανεργιακού επιδόματος από τις 20 Μαΐου, χωρίς το Υπουργείο να ξεκαθαρίζει πότε θα τους πληρώσουν.

Κατά την εκδήλωση θα επιδοθεί ψήφισμα στην Υπουργό Εργασίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.