ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Διενέργεια 1,000 εργαστηριακών εξετάσεων σε νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς

ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Διενέργεια 1,000 εργαστηριακών εξετάσεων σε νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς

Την πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενέκρινε την Τετάρτη (1/7) το Υπουργικό Συμβούλιο, για τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου σε νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς που θα καταταγούν στην Εθνική Φρουρά τις επόμενες μέρες.

Συνολικά θα διενεργηθούν 1,000 εργαστηριακοί έλεγχοι σε παγκύπρια βάση. Διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος θα είναι δειγματοληπτικός και δεν θα αφορά στο σύνολο των εθνοφρουρών. Παρόλο που δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν όλοι οι νεοσύλλεκτοι, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους εξ αυτών δεν έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για τον έλεγχο 20,000 μαθητών και μελών του προσωπικού σχολικών μονάδων.

Τον συντονισμό της διαδικασίας για υλοποίηση του προγράμματος (αριθμητική κατανομή και κατανομή ανά Επαρχία), καθώς και την επιλογή των ατόμων που θα συμμετέχουν, θα αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας, σε συνεννόηση με τα εργαστήρια που θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.

BEST OF TOTHEMAONLINE