Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Ζαν Καστέξ

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Ζαν Καστέξ

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Ζαν Καστέξ ορίσθηκε πρωθυπουργός της Γαλλίας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία (3/7).

Ο 55χρονος Ζαν Καστέξ, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, προέρχεται από την γαλλική δεξιά, έχει υπηρετήσει σε ανώτατες κρατικές και κυβερνητικές θέσεις.

Στις δημοτικές εκλογές του 2020 επανεξελέγη δήμαρχος της πόλης Πραντ (Ανατολικά Πυρηναία) με το 76% των ψήφων.

Στις 2 Απριλίου 2020 επιφορτίσθηκε από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ -που υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του– με την εκπόνηση και εφαρμογή του σχεδίου σταδιακής άρσης των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 στην Γαλλία.

ΑΠΟ ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Παρά τις εκτενείς απαντήσεις που έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς, σειρά ζητημάτων παραμένουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Ο τέως Πρόεδρος επιχείρησε να αντικρούσει τις αναφορές που αφορούν το δικηγορικό του γραφείο, τα ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη και τις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών, ωστόσο ορισμένα ερωτήματα εξακολουθούν να προκαλούν συζητήσεις.