ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση των 'πέντε' με το κύκλωμα παραγωγής 'παράνομων ουσιών'

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση των 'πέντε' με το κύκλωμα παραγωγής 'παράνομων ουσιών'

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 2 Σεπτεμβρίου, παραπέμφθηκαν την Παρασκευή (3/7) τα πέντε πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση κυκλώματος λειτουργίας εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα μεθαμφεταμίνης.

Πρόκειται για τρεις άνδρες 31 26 και 27 χρόνων και δυο γυναίκες 35 και 23 χρόνων, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονταν στο πρώτο στάδιο λειτουργίας εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης, ενώ για την υπόθεση συνεχίζει να καταζητείται 29χρονος αλλοδαπός, οποίος καταζητείται και από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, που ελλείπει από την οικία του, από τις 14 Φεβρουαρίου.

Συνολικά εναντίον τους θα απαγγελθούν 27 κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη του κακουργήματος, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενων φαρμάκων, κατοχής ελεγχόμενων φαρμάκων με σκοπό την προμήθεια, κατοχής πρόδρομων ουσιών παρασκευής ναρκωτικών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.α.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης του, αναφέροντας ότι σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι πιθανότητα να διαφύγουν αφού δεν έχουν στενούς δεσμούς με τη Δημοκρατία αλλά και να διαπράξουν παρόμοια αδικήματα.

Ένσταση στην κράτηση τους έφερε η υπεράσπιση, ωστόσο μετά από αίτημα της, αγορεύσεις επί τούτου θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα ζητηθεί να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της ΥΚΑΝ είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους τρείς άνδρες μετά από πληροφορία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και λειτουργία εργαστηρίου παράνομης παρασκευής ελεγχόμενων φαρμάκων.

Στις 16 Ιουνίου, ο 1ος ύποπτος, 31 χρόνων, θεάθηκε να επισκέπτεται ένα διαμέρισμα και δυο οικίες στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού και ακολούθως κατευθύνθηκε προς τη Λάρνακα όπου είχε συνάντηση στην περιοχή Πύλας με άγνωστο πρόσωπο, που το όχημα του έφερε Τ/κ αριθμούς εγγραφής. Κατά τη συνάντηση, ο 31χρονος θεάθηκε να παραλαμβάνει ένα χαρτοκιβώτιο και ακολούθως να αναχωρεί για Λεμεσό, όπου στην περιοχή Ζυγίου έγινε προσπάθεια ανακοπής του οχήματος του.

Ο ύποπτος επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να συγκρουστεί με αστυνομικό όχημα και να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενο χωράφι. Ο ίδιος εξήλθε του οχήματος και επιχείρησε να διαφύγει σπρώχνοντας μέλος της ΥΚΑΝ, ωστόσο συνελήφθη.

Σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο το χάρτινο κιβώτιο, το οποίο περιείχε μια δέσμη από τεμάχια χαρτιού και ένα κυλινδρικό χάρτινο δοχείο, εντός του οποίου βρέθηκε καφέ σκόνη και μια πλαστική συσκευασία. Εντός της συσκευασίας υπήρχαν πέντε πλαστικά δοχεία με τεμάχια άγνωστης ουσίας καθώς και τρία πλαστικά δοχεία που εκτιμάται πως χρησιμοποιούνται ως αντιδραστήρια για έλεγχο της ενεργούς οξύτητας (PH).

Παράλληλα με την παρακολούθηση του 31χρονου, τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα σημεία που είχε επισκεφθεί νωρίτερα στη Λεμεσό, όπου στην πρώτη περίπτωση θεάθηκε να εξέρχεται από διαμέρισμα η 3η ύποπτη, 23χρόνων, μαζί με τον 4ο ύποπτο, 26 χρόνων και να πετούν σε κάλαθο σακούλες με σκεύη από όπου αναδυόταν περίεργη μυρωδιά. Αφού εισήλθαν σε όχημα, τα μέλη της ΥΚΑΝ τους ανέκοψαν και σε έρευνα εντοπίστηκε στην κατοχή του 26χρονου μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης ενώ στο όχημα βρέθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και δυο φιάλες με άγνωστη ουσία.

Εξάλλου, κατά την παρακολούθησης οικίας που είχε επισκεφθεί ο 1ος ύποπτος σε κοινότητα της Λεμεσού, εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε κοντινή απόσταση η 2η ύποπτη, 35 χρόνων, στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκε μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης. Διάφορα τεκμήρια εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από την οικία της μετά από εξασφάλιση σχετικού εντάλματος έρευνας.

Ο 5ος ύποπτος, 27χρονος Τ/κ και συγκάτοικος του 4ου υπόπτου, συνελήφθη μετά από ανακοπή και εντοπισμό στην κατοχή του 2,565 ευρώ, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, ενώ σε έρευνα στην οικία του, σε χωριό της Λεμεσού, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φυτοχώματος και γλάστρες, για τα οποία επίσης δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη που διατηρεί σε άλλη κοινότητα της Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών εντός κλειστού χώρου, ενώ τεκμήρια που σχετίζονται με την παραγωγή ναρκωτικών ουσιών παραλήφθηκαν και από διπλανή αποθήκη που διαπιστώθηκε πως ενοικιάστηκε από τον 29χρονο καταζητούμενο και που ωστόσο τα κλειδιά της κατείχε ο 27χρονος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top