Ένωση Αγωνιστών Αμμοχώστου: Καταδικάζει με αποτροπιασμό τη βεβήλωση των τάφων ηρώων του Αυγόρου

Ένωση Αγωνιστών Αμμοχώστου: Καταδικάζει με αποτροπιασμό τη βεβήλωση των τάφων ηρώων του Αυγόρου

Καταδικάζει με αποτροπιασμό και βδελυγμία τη βεβήλωση των τάφων δύο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα, στο Αυγόρου η Ενωση Αγωνιστών Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ενωσης Αγωνιστών Αμμοχώστου αναφέρεται ότι είναι «με αισθήματα λύπης και αγανάκτησης που πληροφορηθήκαμε τη βεβήλωση, δηλαδή την αφαίρεση των χάλκινων σταυρών, από τους τάφους δύο ηρωικών μορφών της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας, της Λουκίας Λαουτάρη Παπαγεωργίου και του Παναγή Ζαχαρία. Η Ενωση καταδικάζει με αποτροπιασμό και βδελυγμία τη συγκεκριμένη ενέργεια».

Προστίθεται ότι «οι δύο ήρωες έπεσαν στις 5 Ιουλίου του 1958 κατά τη διάρκεια συμπλοκής χωρικών με Άγγλους στρατιώτες στην πλατεία της κοινότητας Αυγόρου στο πλαίσιο του Αγώνα  της Ε.Ο.Κ.Α. για απελευθέρωση της Κύρπου και ένωση με τη μάνα Ελλάδα».

Η Ενωση Αγωνιστών Αμμοχώστου εκφράζει την πεποίθηση ότι «η ανίερη αυτή πράξη της βεβήλωσης των τάφων δεν συνδέεται με την τέλεση του μνημοσύνου των δύο ηρώων της Κοινότητας, γιατί» όπως εξηγεί «σε αντίθετη περίπτωση το ανοσιούργημα αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια».
 
Σημειώνεται ότι το μνημόσυνο των δύο ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α. θα τελεστεί την Κυριακή 5 Ιουλίου από τον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν παραιτούμαι» - Έδωσε απαντήσεις μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Σάββας Αγγελίδης – Επανακαταχωρείται η υπόθεση

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν παραιτούμαι» - Έδωσε απαντήσεις μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Σάββας Αγγελίδης – Επανακαταχωρείται η υπόθεση

Στον απόηχο της καταδίκης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ΕΔΑΔ για την αποτυχία της διερεύνησης υπόθεσης βιασμού 28χρονης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης παραχώρησε Διάσκεψη Τύπου, δίνοντας τη δική του απάντηση στις έντονες επικρίσεις και στα αιτήματα για παραίτησή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE