'Έφυγε' η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

'Έφυγε' η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Πέθανε χτες (Παρασκευή 3/7) σε ηλικία 89 ετών, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια, η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Σεβαστούπολη της Ρωσίας. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ` όπου αποφοίτησε το 1962.

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με το έργο "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε" με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1958 στην ταινία "Το εισπρακτοράκι", όπου ξεκίνησε και ο Νίκος Ξανθόπουλος, μαζί με τον οποίο έπαιξε σε άλλες 5 ταινίες.

Συμμετείχε στο ραδιοφωνικό σίριαλ "Το σπίτι των ανέμων" μαζί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Πάλλη, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Εκτός από το θέατρο, είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ελληνικές ταινίες και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Αλέξης Μινωτής, Δημήτρης Μυράτ, Δημήτρης Χόρν, Μίνως Βολανάκης, Ζύλ Ντασσέν, Frank Hauser, Γιούρι Λιουμπίμοφ, Σπύρος Α.Ευαγγελάτος κ.α. Είναι η μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE