'Έφυγε' η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

'Έφυγε' η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

Πέθανε χτες (Παρασκευή 3/7) σε ηλικία 89 ετών, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια, η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου γεννήθηκε στην Σεβαστούπολη της Ρωσίας. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ` όπου αποφοίτησε το 1962.

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με το έργο "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε" με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1958 στην ταινία "Το εισπρακτοράκι", όπου ξεκίνησε και ο Νίκος Ξανθόπουλος, μαζί με τον οποίο έπαιξε σε άλλες 5 ταινίες.

Συμμετείχε στο ραδιοφωνικό σίριαλ "Το σπίτι των ανέμων" μαζί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Πάλλη, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Εκτός από το θέατρο, είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ελληνικές ταινίες και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως οι Αλέξης Μινωτής, Δημήτρης Μυράτ, Δημήτρης Χόρν, Μίνως Βολανάκης, Ζύλ Ντασσέν, Frank Hauser, Γιούρι Λιουμπίμοφ, Σπύρος Α.Ευαγγελάτος κ.α. Είναι η μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE