ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η μειωμένη άφιξη τουριστών, η πρόταση ΑΚΕΛ για Ελεγκτική Υπηρεσία και τα προβλήματα στις προσλήψεις αστυνομικών στην ατζέντα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η μειωμένη άφιξη τουριστών, η πρόταση ΑΚΕΛ για Ελεγκτική Υπηρεσία και τα προβλήματα στις προσλήψεις αστυνομικών στην ατζέντα

Η αρνητικές εξελίξεις στον τουρισμό με τη μειωμένη άφιξη τουριστών και την ανατροπή των αρχικών προβλέψεων για το καλοκαίρι, η πρόταση του ΑΚΕΛ για σύσταση Ελεγκτικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του θεσμού του Γενικού Ελεγκτή, τα προβλήματα στη διαδικασία πρόσληψης αστυνομικών, καθώς και οι παραδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται την Δευτέρα (6/7) στον κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Είδος προς εξαφάνιση», γράφει στο κύριο της θέμα ότι προσγειώνονται ανώμαλα οι αρχικές αισιόδοξες προσδοκίες για τον τουρισμό για φέτος το καλοκαίρι με τους τουριστικούς παράγοντες να κάνουν λόγο για τραγικότατη κατάσταση. Αλλού, γράφει πως τρίζει η καρέκλα του Γενικού Ελεγκτή καθώς το ΑΚΕΛ προτείνει αντικατάσταση του θεσμού με Ελεγκτικό Συμβούλιο. Σε άλλο της θέμα γράφει πως τα κατεχόμενα κλείνουν και πάλι λόγω Covid-19.

 
Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Τινάζεται στον αέρα η πρόσληψη αστυνομικών», γράφει στο κύριο της θέμα ότι για την πρόσληψη στο σώμα έκοψαν υποψήφιους με διδακτορικό στα ψυχολογικά τεστ με τον δικηγόρο Γ. Καραπατάκη να δηλώνει πως η διαδικασία είναι έκδηλα παράνομη. Αλλού, γράφει για σύγκλιση των δύο κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ στην πρόταση του για μετεξέλιξη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε συλλογικό όργανο. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη νέα σελίδα για συγκοινωνίες με την ανάληψη του συγκοινωνιακού έργου σε Λευκωσία και Λάρνακα από την CPT.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Καρατόμηση του Οδυσσέα», γράφει ότι το ΑΚΕΛ προτείνει τη σύσταση τριμελούς Ελεγκτικού Συνεδρίου με θητείες αντί Γενικού Ελεγκτή, με τον ΔΗΣΥ να εμφανίζεται θετικός στην πρόταση αυτή και τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή. Αλλού γράφει για σχέδιο Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών για σταδιακή κατάργηση αποσπάσεων εκπαιδευτικών. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι η Λευκωσία αναμένει το αποτέλεσμα των συνομιλιών που θα έχει ο Ζοζέπ Μπορέλ στην Άγκυρα για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων.
 
Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Ανησυχητικές παραδοχές για το Κυπριακό», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την πορεία του Κυπριακού και το πώς τυγχάνει ανάγνωσης από τα ΗΕ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ακριβότερη σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ είναι η Κύπρος σε αρκετές υπηρεσίες και αγαθά όπως το ψωμί και το γάλα. Αλλού, γράφει ότι έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπατέρας Παπαλάζαρος Νεοφύτου σε ηλικία 92 ετών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top