Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ‘Υποτιμούν τους θεσμούς, υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας‘

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ‘Υποτιμούν τους θεσμούς, υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας‘

Ο ντόρος γύρω από τον Γενικό Ελεγκτή καλά κρατεί με το twitter να έχει εξελιχθεί σε ‘πεδίο μάχης‘ των δύο αντικρουόμενων πλευρών, αυτών δηλαδή που επιθυμούν την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου που επιτελεί ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και αυτών που υποστηρίζουν πως δε θα πρέπει να συγκεντρώνει τόσες εξουσίες ένα και μόνο άτομο.

Στο πρώτο ‘στρατόπεδο’ ανήκει όπως φαίνεται και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος που μέσα από ‘τιτίβισμα’ του κατέστησε σαφές πως θεωρεί ότι τα πυρά που δέχεται ο Γενικός Ελεγκτής δεν αποσκοπούν στον ‘εκσυγχρονισμό’ του θεσμού αλλά σε μια προσπάθεια ελέγχου του.

Συγκεκριμένα έγραψε : ‘Υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει πως θέλουν να καρατομήσουν τον Γεν. Ελεγκτή για να τον «εκσυγχρονίσουν»; Υποτιμούν τους θεσμούς, υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας’.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια αφού όπως όλα δείχνουν η στάση στο θέμα των ελευθεριών και εξουσιών του ΓΕ, πέραν της επί της ουσίας διαφωνία διατηρεί και πεδίο αντιπαράθεσης με φόντο τις επόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων: Ένας θεσμός με καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων: Ένας θεσμός με καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος, η δημόσια συζήτηση στρέφεται ξανά, σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Προεδρία της Βουλής, δεν αποτελεί μόνο θέση πολιτικού κύρους, αλλά και θεσμό με ιδιαίτερη συνταγματική και πολιτική βαρύτητα, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές, της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE