Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ‘Υποτιμούν τους θεσμούς, υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας‘

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ‘Υποτιμούν τους θεσμούς, υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας‘

Ο ντόρος γύρω από τον Γενικό Ελεγκτή καλά κρατεί με το twitter να έχει εξελιχθεί σε ‘πεδίο μάχης‘ των δύο αντικρουόμενων πλευρών, αυτών δηλαδή που επιθυμούν την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου που επιτελεί ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και αυτών που υποστηρίζουν πως δε θα πρέπει να συγκεντρώνει τόσες εξουσίες ένα και μόνο άτομο.

Στο πρώτο ‘στρατόπεδο’ ανήκει όπως φαίνεται και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος που μέσα από ‘τιτίβισμα’ του κατέστησε σαφές πως θεωρεί ότι τα πυρά που δέχεται ο Γενικός Ελεγκτής δεν αποσκοπούν στον ‘εκσυγχρονισμό’ του θεσμού αλλά σε μια προσπάθεια ελέγχου του.

Συγκεκριμένα έγραψε : ‘Υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει πως θέλουν να καρατομήσουν τον Γεν. Ελεγκτή για να τον «εκσυγχρονίσουν»; Υποτιμούν τους θεσμούς, υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας’.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια αφού όπως όλα δείχνουν η στάση στο θέμα των ελευθεριών και εξουσιών του ΓΕ, πέραν της επί της ουσίας διαφωνία διατηρεί και πεδίο αντιπαράθεσης με φόντο τις επόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE