ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία από την Ελληνική Τράπεζα

Πρώτη Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία από την Ελληνική Τράπεζα

Η Ελληνική Τράπεζα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας - Εθελοντή Αιμοδότη, πραγματοποίησε την 1η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία για το προσωπικό της, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα αυστηρά μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Τράπεζας, η αιμοδοσία θεωρείται από πολλούς η υπέρτατη μορφή εθελοντισμού, αφού ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει βοήθεια, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. «Συμβάλλοντας σε αυτό τον ιερό σκοπό, η ομάδα εθελοντών και το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα και με περίσσεια κοινωνική ευαισθησία προσέφερε το πιο πολύτιμο δώρο για ενίσχυση του Κέντρου Αίματος. Η προσέλευση του προσωπικού στις αιμοδοσίες ήταν μαζική, συμβάλλοντας έμπρακτα στη διατήρηση της Κύπρου στις πρώτες θέσεις μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών, που φτάνει το 9% του πληθυσμού», αναφέρεται.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης, σε δηλώσεις του χαιρέτισε την προσπάθεια του προσωπικού για την Παγκύπρια Αιμοδοσία της Ελληνικής Τράπεζας, ευχαρίστησε την ομάδα που την διοργάνωσε και απηύθυνε τα σέβη σε όλο το προσωπικό που ήρθε στα γραφεία της Ελληνικής για να δώσει το αίμα του προς εκείνους που το χρειάζονται.

Ακολούθως, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας, Γιώργος Χριστοδουλίδης, ευχαρίστησε την εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας και δήλωσε περήφανος για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία διεξάγεται σε όλες τις περιφέρειες.
 
Η ομάδα εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έχει θέσει ως στόχο την ενεργό δράση της σε διάφορους πυλώνες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα βάσει του πλάνου ενεργειών που έχει προγραμματιστεί για το 2020. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top