ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία για την αποκοπή δένδρων στο πρώην Στρατόπεδο Παναγίδη

Διαμαρτυρία για την αποκοπή δένδρων στο πρώην Στρατόπεδο Παναγίδη

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την αποκοπή δένδρων στο πρώην στρατόπεδο Παναγίδη, στη Λευκωσία, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 8/7 δεκαοχτώ περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήματα και άτυπες ομάδες.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις αναφέρουν ότι η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την κοπή των δέντρων στο πρώην στρατόπεδο Παναγίδη στη Λευκωσία, με σκοπό τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια υλοποιήθηκε, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή διαβούλευση.

«Χωρίς καμία διαβούλευση με όλους εμάς, χωρίς καμιά ευαισθησία για την κλιματική κρίση που είναι ήδη εδώ, αυξάνοντας τις θερμοκρασίες, μετατράπηκε ένας χώρος πρασίνου σε κρανίου τόπο. Ένας χώρος που αν οι αρμόδιοι νοιάζονταν πραγματικά για όλους/όλες μας θα έπρεπε να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και πολιτισμού και να δοθεί στους/στις κατοίκους αυτής της πόλης που ασφυκτιά από το τσιμέντωμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι 18 οργανώσεις κατά τη διαμαρτυρία τους ζήτησαν επιτακτικά ενίσχυση του αστικού πρασίνου, προστασία των Εθνικών Δασικών Πάρκων και όχι κατακερματισμό τους με διάφορους τρόπους ή αλλοίωση του χαρακτήρα τους, διαφανείς διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τις ζωές μας, σχεδιασμούς που να θέτουν ως προτεραιότητα την ευημερία των πολιτών και όχι των αναπτύξεων, προσφορά βιώσιμων και αξιόπιστων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και παύση της πρακτικής αδειοδότησης και ανέγερσης ψηλών κτιρίων πριν την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας, η ΔΡΑΝ-Δίκτυο Συνεργασίας Πολιτών, η Επιτροπή Λεμεσού για το Φυσικό Περιβάλλον, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας ΑΤΙ-ΡΙΚ, η Κοινότητα Φίλων Πάρκου Αθαλάσσας Μαζί για την Αγλαντζιά, η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, η Ομάδα Προστασίας Ιστορικού και Περιβαλλοντικού Πλούτου Μαθιάτη, η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, η Πρωτοβουλία για τη διάσωση των φυσικών ακτών, ο Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων και Πουλιών Λάρνακας - Αμμοχώστου, το Save Akamas/Save Cyprus, ο Περιβαλλοντικός και Φιλοζωικός Όμιλος Πανεπιστημίου Κύπρου, οι Φίλοι της Γης Κύπρου και ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγλαντζιάς.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top