ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος για χειρισμό πανδημίας: 'Σκοπιμότητες αποτυπώθηκαν σε κυβερνητικές αποφάσεις. Ο εφιάλτης δεν τέλειωσε'

Άντρος για χειρισμό πανδημίας: 'Σκοπιμότητες αποτυπώθηκαν σε κυβερνητικές αποφάσεις. Ο εφιάλτης δεν τέλειωσε'

Συνέντευξη Τύπου παράθεσε το πρωί της Πέμπτης 9/7 το ΑΚΕΛ, όπου Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού, ανέλυσε την επόμενη μέρα της πανδημίας, κατακρίνοντας παράλληλα το την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ για την στάση που κράτησαν.

Του Στέλιου Στυλιανού

Σύμφωνα με τον κύριο Κυπριανού από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία στην Κύπρο απαίτησαν από τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση να εισακούσουν τους επιστήμονες και να λάβει μέτρα, πράγμα που δεν έγινε αφού η Κυβέρνηση αρχικά υποτίμησε τον κίνδυνο.

Όταν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις των επιστημόνων λήφθηκαν τα σωστά μέτρα, τα οποία όπως δεν άντεξαν μέχρι το τέλος σχολίασε ο γ.γ του ΑΚΕΛ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μπήκαν στη μέση σκοπιμότητες που αποτυπώθηκαν σε διάφορες κυβερνητικές αποφάσεις»

Το ΑΚΕΛ τόνισε ο Άντρος Κυπριανού κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την υγεία, την παιδεία, τον τουρισμό τους αγρότες και τους ανθρώπους του πολιτισμού καθώς και θέσεις για την χρηματοδότηση της οικονομίας, των εργαζομένων και τον μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Απαιτήσαμε να μην μειωθούν οι μισθοί και να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Αναδείξαμε τις καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών και επιδομάτων, που άφησαν εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισόδημα» τα λόγια του γ.γ του ΑΚΕΛ.

Συμπλήρωσε πως σήμερα όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουμε την πανδημία, προειδοποιώντας πως «αν δεν αντλήσουμε διδάγματα από την περιπέτεια αυτή δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπιες της κρίσης αλλά ούτε και πιθανό δεύτερο κύμα».

Όπως δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού οι συνέπειες από τις περικοπές εκατομμυρίων που έκανε τα προηγούμενα χρόνια η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ φάνηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας, αφού τα νοσοκομεία στερούνταν βασικού εξοπλισμού και δεν υπερέβαλλαν εαυτό οι επαγγελματίες υγείας δεν θα τιθασεύαμε την πανδημία.

«Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ληφθούν έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα» σχολίασε ο ηγέτης του ΑΚΕΛ ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Κύπρο, παραθέτοντας απόψεις ειδικών πως οι πρόσφατες πανδημίες είναι άμεση συνέπεια του καπιταλιστικού συστήματος που επιβραβεύει την οικονομική ανάπτυξη με οποιοδήποτε κόστος.

Επεσήμανε ο Άντρος Κυπριανού πως η οικονομία της Κύπρου δεν μπορεί να στηρίζεται σε ευκαιρικαού και εύθραυστους παράγοντες. «Δεν μπορεί να στηριζόμαστε σε ένα μονοδιάστατο μοντέλο για τον τουρισμό ή σε μια ευκαιριακή πολιτική για πολιτογραφήσεις επενδυτών με τρόπο που πλουτίζει λίγους και συσσωρεύει συνέπειες για τους πολλούς» η αναφορά του κύριου Κυπριανού.

Πρόσθεσε πως η οικονομία χρειάζεται νέο όραμα που να στοχεύει στη δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, τη σμίκρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, ενώ τόνισε πως απαιτείται η καταπολέμηση της διαφθοράς, η ενίσχυση της διαφάνειας, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Τέλος ο γ.γ του ΑΚΕΛ  ανέφερε ότι «ο εφιάλτης δεν τελείωσε. Οι επιπτώσεις της κρίσης θα γίνουν πολύ πιο έντονες για την πλειοψηφία της κοινωνίας στο διάστημα που έρχεται. Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού της Κύπρου δυναμικά και μαχητικά. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας όμως ο λαός μας μπορεί να ελπίζει στη δύναμή του, στη δύναμη του ΑΚΕΛ»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top