ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΝΗ: Κλειστό κύκλωμα και σημάδια ελαστικών οδήγησαν στις συλλήψεις -Κινητά και μαύρη κουκούλα

ΦΟΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΝΗ: Κλειστό κύκλωμα και σημάδια ελαστικών οδήγησαν στις συλλήψεις -Κινητά και μαύρη κουκούλα

Λύθηκε ο γρίφος ως προς τις μαρτυρίες που οδήγησαν την Αστυνομία στη σύλληψη του 40χρονου Α.Γ. και του 29χρονου Α.Ι., στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης φόνου του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνου.

Ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αμμοχώστου, στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας στο Επ. Δικαστήριο Αμμοχώστου για εξέταση του αιτήματος για έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης των δυο υπόπτων, το οποίο και εγκρίθηκε, αναφέρθηκε στα δυο σημεία που οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Έχουν να κάνουν με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) που καταγράφει κινήσεις στην οικία του πρώτου υπόπτου, αλλά και την κατασχεθείσα μοτοσικλέτα που, επίσης, ανήκει στον πρώτο ύποπτο.

Το κλειστό κύκλωμα
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπαστυνόμος Πανίκος Δρουσιώτης, από κλειστό κύκλωμα σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στην οικία του 40χρονου, καταγράφηκαν κάποιες κινήσεις στην οικία του τελευταίου κατά την ημέρα της δολοφονίας του Καλλιτσιώνη.

Ανέφερε ότι με βάση το οπτικό υλικό, στις 20:21 (25/06) ο 29χρονος Α.Ι. στάθμευσε το όχημά του έξω από την οικία του 40χρονου Α.Γ. Εν συνεχεία, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 29χρονος εξήλθε του αυτοκινήτου του και παρέλαβε από τον χώρο των αποσκευών μια τσάντα πλάτης, μια πλαστική τσάντα και ένα μαύρο κράνος. Ακολούθως κατευθύνθηκε στο γκαράζ της οικίας του 40χρονου.

Στις 21:05 δυο πρόσωπα που φορούσαν κράνος εξήλθαν από το γκαράζ της οικίας του 1ου υπόπτου κι επιβιβάστηκαν σε μαύρη μοτοσικλέτα χρώματος μαύρου με κιβώτιο αποσκευών, αποχωρώντας από το σημείο.

Η Αστυνομία, όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης, ο οδηγός της μοτοσικλέτας είχε τον ίδιο σωματότυπο με τον 40χρονο.

Οι δυο ύποπτοι , σύμφωνα με τη μαρτυρία που δόθηκε στο δικαστήριο από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, εντοπίζονται η ώρα 00:09 (26/06) στο ίδιο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) να επιστρέφουν περπατώντας στην οικία του 40χρονου, χωρίς να φορούν κράνη.

Σημειώνεται πως το έγκλημα διαπράχθηκε περί τις 23:09 (25/06), κι ενώ ο Καλλιτσιώνης βρισκόταν στη βεράντα της πατρικής του οικίας στην Ορμήδεια.

Οι δυο ύποπτοι, ο 40χρονος και ο 29χρονος, όταν είχαν κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση την επομένη του εγκλήματος, έδωσαν την ίδια εκδοχή. Ανέφεραν ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο βρίσκονταν στην κατοικία του πρώτου στις Βρυσούλλες. Ο 40χρονος ανέφερε ότι ήταν στο σπίτι του από τις 18:30 (25/06), ενώ ο δεύτερος είπε ότι είχε μεταβεί στο σπίτι του πρώτου γύρω στις 20:30. Σύμφωνα με τα όσα είπαν, στις 23:30 πληροφορήθηκαν για το θάνατο του Καλλιτσιώνη από στενό φιλικό τους πρόσωπο, το οποίο και επισκέφτηκαν στην οικία του στην Αγία Νάπα, αμέσως μετά το τηλεφώνημα.

 

Η μοτοσικλέτα
Η δεύτερη επιστημονική μαρτυρία στην οποία βασίστηκε η Αστυνομία έχει να κάνει με τη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που ανήκει στον πρώτο ύποπτο (40χρονος). Αυτή είναι μεγάλου κυβισμού, χρώματος μαύρου, εντοπίστηκε σε μηχανουργείο και κατασχέθηκε από την Αστυνομία την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, τα σημάδια που φαίνονται στο έδαφος, σε σημείο κοντά στην οικία στην Ορμήδεια όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, «θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσικλέτας-τεκμήριο».
Εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, λίγο μετά τους πυροβολισμούς εναντίον του Καλλιτσιώνη, ακούστηκε θόρυβος από μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να εγκαταλείπει το σημείο.

Έλεγχος για πυρίτιδα
Από τα χέρια των δυο συλληφθέντων λήφθηκαν από τις 26/06 (όταν κλήθηκαν για κατάθεση) δείγματα για εξετάσεις πυρίτιδας. Δειγματοληψία έγινε και στη μοτοσικλέτα για πυρίτιδα και γενετικό υλικό.

Κατά τη σύλληψη των δυο υπόπτων την Τετάρτη 8 Ιουλίου, η Αστυνομία εντόπισε στην κατοχή του 29χρονου τρία κινητά τηλέφωνα. Σε ένταλμα έρευνας που εκτελέστηκε στην οικία του τελευταίου εντοπίστηκαν ακόμη 5 κινητά, ένα μαύρο κράνος και μια μαύρη κουκούλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top